Norrbotniabanan är en fantastisk möjlighet för österbottniska företag – Livesändning ger direktaccess till Trafikverkets projektledare

Österbottniska företag, ingenjörer, konsulter och små entreprenörer släpps in på en av Sveriges största infrastruktursatsningar.

Norrbotniabanan är en 270 kilometer lång planerad järnväg längs Västerbottens och Norrbottens kust. Småföretag kämpar ofta i motvind när det gäller stora projekt, men det här projektet är faktiskt så stort så alla händer behövs på riktigt.

– Det finns verkliga affärsmöjligheter för företag i Österbotten och Mellersta Österbotten, det hela handlar om små och större projekt på olika platser, som sker samtidigt, säger Triinu Varblane, finsk projektledare på Future Clean Tech Solutions.

Det finns verkliga affärsmöjligheter.

Tillsammans med svenska Trafikverket arrangerar Future Cleantech Solutions därför ett digitalt informationstillfälle.

Trafikverkets projektledare berättar om vilka behov och utmaningar som finns och hur du som företagare går till väga om du har produkter eller tjänster att erbjuda, samt var mer information finns att hämta.

Bra trackrecord

Future Clean Tech Solutions har tidigare ordnat flera lyckade event. Projektet stod till exempel bakom ett fullsatt evenemang med Komatsu Forest i november, ett event som ledde till goda resultat.

– Det här är precis lika konkret som den gången, det finns en verklig vilja till affärer, säger Triinu Varblane.

Norrbotniabanan skapar möjligheter för människor och företag i hela Europa, speciellt för de som jobbar inom infrastrukturbranschen.

– I Österbotten har vi en fördel eftersom vi har ett gemensamt språk, säger Triinu Varblane.

Seminariet är också därför på svenska.

Vad:
Future Cleantech Solutions presents:
INDUSTRY INSIGHT with Norrbotniabanan
Connect with Trafikverket

När: Tisdag den 2 juni

Tid: Klockan 14-15

Var & hur: Online. Gratis att delta. Anmäl dig här. 

Program:

Klockan 14.00: Välkommen och introduktion av projektet Future Cleantech Solutions (FCS). Jenny Åkermark, Internationell affärsutvecklare FCS och Peter Hedman, projektledare FCS
Klockan 14.10: Information om Norrbotniabanan. Marie Eriksson, projektledare Trafikverket och Maria Erlandsson, projektledare Trafikverket
Klockan 14.40: Frågor från deltagare

Eventet arrangeras genom projektet Future Cleantech Solutions finansierat av Interreg Botnia-Atlantica, Österbottens förbund, KOSEK, Teknologicenter Merinova, VASEK, Vasa stad, Region Västerbotten, Region Västernorrland, Skellefteå kommun, Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Umeå kommun och Örnsköldsviks kommun. Projektets syfte är att öka näringslivssamarbete och konkret informationsutbyte i Kvarkenregionen.

LÄS OCKSÅ:

Komatsu Forest raggar underleverantörer i Vasaregionen – Exakt det här är företaget ute efter

Vastaa