Nooga köper bokföringsbyrån Dama Consultings verksamhet – Får starkt fotfäste i Närpes

Monika Ahlskog, Dan Liljedal.

Nooga växer både organiskt och genom företagsköp. ”Det känns bra att ta emot nya anställda i Noogas växande team”, säger Monika Ahlskog, vd för Nooga.

Noogas snabba tillväxt tar ett stort kliv framåt. Nooga, som erbjuder ekonomiförvaltnings-, konsulterings- och systemtjänster, förvärvar nu Dama Consultings bokförings- och löneräkningsverksamhet i Närpes.

– Dama Consulting har en stark position i Närpes och Närpes har många företag och en intressant branschstruktur, säger Monika Ahlskog, vd på Nooga.

Grundaren stannar kvar

Dama Consulting är en bokföringsbyrå som grundades 1987. Byrån sysselsätter ungefär tio personer. Dan Liljedal, Dama Consultings grundare och vd, fortsätter aktivt att jobba med kunderna i Närpes.

– Det känns väldigt inspirerande och givande att tillsammans med Nooga kunna vara med och fortsätta hjälpa företagen, bland annat genom digitalisering av ekonomiförvaltningen, säger Dan Liljedal.

Det känns väldigt inspirerande och givande att tillsammans med Nooga kunna vara med och fortsätta hjälpa företagen.

Matchande företagskultur

En annan Dan, Dan Liljeqvist, är styrelseordförande för Nooga. Dan Liljeqvist säger att förvärvet av Nooga är ett viktigt steg i deras tillväxtstrategi, som bygger på både organisk tillväxt och företagsförvärv.

– Vi ser att det ännu finns behov av lokal service och att fortsätta digitalisera ekonomiförvaltningen i företagen, säger Dan Liljeqvist.

– Förutom de affärsmässiga synergierna så sätter vi högt värde på att företagskulturerna ska matcha – detta var det som gjorde att Dama Consulting och Nooga hittade varandra, säger Liljeqvist.

Prisbelönad arbetsplats

Monika Ahlskog säger att Nooga har jobbat målmedvetet med att personalen ska trivas på arbetsplatsen sedan Nooga grundades 2016. Bolaget har också fått konkreta utomstående bevis på att arbetet lyckats.

Nooga utsågs nyligen till en av Finlands bästa arbetsplatser 2021 i ”Great Place to Work”-undersökningen. Nooga placerade sig på en andra plats i hela landet, i klassen för småföretag.

– Det här gör att det känns extra bra att nu kunna ta emot nya anställda i Noogas växande team, säger Ahlskog.

Nooga har nu, innan affären träder i kraft den 1 juni, fysiska kontor i Jakobstad, Vasa, Karleby, Nystad och Helsingfors. Innan affären hade Nooga närmare 30 anställda.

Nooga vill gärna, förutom bokföring och ekonomiförvaltning, hjälpa andra företag med till exempel tillväxt, lönsamhet, internationalisering, digitalisering, ägarvilja och fungerande arbetsgemenskap.

– Vårt mål är att hjälpa kunderna lyckas, säger Monika Ahlskog.

LÄS OCKSÅ:

Framgången gömmer sig i de små detaljerna – bokföringsbyrå Nooga satsar på coachande tjänst för affärsutveckling

Vastaa