Kun ERP:t eivät taivu, Pilvilampi Software paikkaa tilanteen – ”Asiakkaan ei tarvitse tehdä kompromisseja”

Kai Halonen ja Pia Aspholm

Pilvilampi Software on kehittänyt oman liiketoiminta-alustan, jonka avulla yritykset voivat yksinkertaistaa ja sujuvoittaa prosesseja. Ratkaisu sopii monenlaisille toimialoille.

Moni yritys kokee, että EPR- eli toiminnanohjausjärjestelmä ei täysin tue yrityksen prosesseja.

– Kun ERP ei taivu siihen, miten yritys arjessa toimii, prosesseja tai niiden osasia siirrytään hallinnoimaan excel-taulukoiden tukemana. Joskus tämäntyyppinen tiedonhallinta on myös jäänne yrityksen aiemmasta kokoluokasta. Me autamme asiakkaitamme sujuvoittamaan prosessejaan siirtämällä tiedonhallintaa dokumenteista järjestelmäpohjaiseksi, Pilvilampi Softwaren toimitusjohtaja Pia Aspholm kertoo.

Tätä jouhevoittamista Pilvilampi Software tekee itse kehittämänsä liiketoiminta-alustan avulla. Alustan avulla Pilvilampi Softwaren asiantuntijat räätälöivät kullekin asiakkaalle ratkaisun, joka toimii juuri niinkuin asiakas haluaa.

– Asiakkaan ei tarvitse tehdä kompromisseja toiminnassaan järjestelmien kankeuden vuoksi.

Me ohjaamme asiakkaiden tekemistä eniten arvoa luovaan työhön.

Ratkaisu syntyi kokemuksesta

Pilvilampi Software perustettiin syksyllä 2016. Yrityksen teknologian isä Kai Halonen päätti tuolloin lähteä kehittämään ratkaisua, jonka avulla yritysten toimintaan skaalautuvia tiedonhallintajärjestelmiä voitaisiin tuottaa joustavasti ja kustannustehokkaasti.

– Mellä on asiakkaina paljon valmistavan teollisuuden edustajia, mutta alusta on täysin toimialariippumaton. Sen avulla tehostetaan yritysten tiedonhallintaa toimialasta tai funktiosta riippumatta, Aspholm kertoo.

Aspholm kertoo, että asiakkaita on myös esimerkiksi kiertotaloussektorilla ja kiinteistö- ja infrapuolen toimijoissa.

Ratkaisu säästää aikaa

spholm kertoo, että mitä enemmän yrityksissä hallinnoidaan tietoa manuaalisesti, sitä suuremmaksi inhimillisten virheiden todennäköisyys prosesseissa kasvaa.

Dokumenttilähtöinen tiedonhallinta on myös aikaa vievää.

– Me ohjaamme asiakkaiden tekemistä eniten arvoa luovaan työhön.

Toimii Microsoft 365 ympäristössä

Pilvilampi Softwaren ratkaisu toimii Microsoft 365 ympäristössä.

– Microsoft 365 on käytössä suurimmassa osassa yrityksiä. Kaikki liiketoiminta-alustallamme hallinnoitu tieto tallentuu asiakkaan omaan Microsoft 365 -ympäristöön, mikä on ominaisuus, jota asiakkaamme arvostavat sekä tiedon hyödynnettävyyden että tietosuojan vuoksi.

Usein useita projekteja

Pilvilampi Softwarella on asiakkaita ympäri Suomea ja muutamia yksittäisiä asiakkaita myös ulkomailla.

Kasvu on ollut tähän mennessä varsin lupaavaa. Tällä hetkellä yhtiö työllistää 10 henkeä.

Aspholm arvioi, että markkinaa riittää heille jatkossakin.

– Asiakkaamme ovat ymmärtäneet alustapohjaisen järjestelmäkehityksen edut. Useimmiten ratkaisemmekin siis asiakkaillemme useamman kuin yhden ohjelmistotarpeen, koska samaa teknologiaa hyödyntämällä asiakkaamme voittavat niin kustannustehokkuudessa kuin käyttökokemuksessakin.

 

LUE MYÖS:

WebAula on kokonaisvaltainen kumppani verkkomyynnissä – ”Löydämme parhaat ratkaisut kuhunkin budjettiin”

Vastaa