Ilkka Palola blir ny vd för Prohoc – Enorm tillväxt för Vasaföretaget i år: 40 nyanställda och 50 ytterligare är målet

Ilkka Palola.

Ilkka Palola har utnämnts till ny vd för Prohoc Group. ”Prohoc har utvecklats mycket de senaste åren och enligt mig är vi nu beredda att stiga till nästa nivå”, säger Ilkka Palola.

Vasaföretaget Prohoc, som är ett tjänsteföretag inom industrin, har hittat en ny vd i de egna leden. Ilkka Palola, som från och med den 1 juli blir vd för Prohoc Group, har tidigare erfarenhet som till exempel affärsverksamhetsenhetsdirektör inom företaget.

Ilkka Palola.

– Det känns som ett privilegium att få fortsätta utveckla familjeföretagskulturarvet och få fortsätta Mattis (red.anm. Matti Manner) förtjänstfulla arbete som vd, säger Ilkka Palola.

Matti Manner ska leda styrelsen

Prochocs nuvarande vd Matti Manner blir i stället ordförande för Prohocs styrelse. Matti Manner säger att Ilkka framgångsrikt har skött olika uppgifter inom Prohoc och konkret visat att han jobbar enligt bolagets värderingar.

– Det är en stor glädje för oss att vi inom bolaget kan lyfta en så fin person till vd-posten, säger Matti Manner.

Som styrelseordförande får Matti Manner själv ansvar för bolagets tillväxtprogram. Det passar säkert bra för sedan Matti Manner blev vd 2013 har bolaget växt och utvecklats till en expertorganisation med 200 anställda.

Prohocs affärsverksamhet kan i dag indelas i tjänster som erbjuds till den projektbaserade exportindustrin och tjänster som erbjuds till den tillverkande exportindustrin. Inom båda dessa områden växer företaget kraftigt.

Personalstyrkan växer

Inom Prohoc-koncernen har i år redan 40 nya arbetstagare rekryterats. Därtill har också en företagsaffär med Tähtipiste Oy genomförts, som medförde 20 anställda, experter inom service och underhåll.

Bolaget fortsätter växa och ännu i år vill koncernen rekrytera 50 nya arbetstagare.

2021 räknar man med en omsättning kring 16 miljoner euro. I slutet av 2024 är målet att omsättningen redan ska uppgå till 30 miljoner euro.

 

LÄS OCKSÅ:

Tähtipiste osaksi Prohoc-konsernia – Valmistavan teollisuuden palvelut vahvistuvat

Vastaa