Hopsis enorma hoppborgsland byggs upp i Botniahallen

Sumobrottning vid Hopsis i Botniahallen. Emilia Sandberg övervakar en match sumobrottning.

Hopsis bygger även denna sommar upp sitt unika hoppborgsland i Korsholm. Hopsis redan breda utbud med aktiviteter utökas med ett köp av inventarier från ett annat företag i branschen.

Hopsis stora lekland öppnar snart i Botniahallen i Korsholm. Hopsis har redan några somrars erfarenhet av att bygga upp det temporära leklandet, så företagsgrundaren Jan Lundberg vet att se framemot årets kundreaktioner.

– Storleken i sig gör att det får en speciell wow-effekt på barn, det glittrar i ögonen när många av dem kommer på plats, säger Jan Lundberg, grundare och vd för Hopsis.

Hopsis aktivitetsland är sannolikt det största hoppborgslandet i hela Finland, även om det förstås är knepigt att mäta. I år kommer hela 18 hoppborgar och andra typer av spel och aktiviteter att erbjudas på plats.

Går att ha roligt hela dagen

Från och med den 22 juli till den 15 augusti kommer Hopsis stora aktivitetsland i Botniahallen att vara öppet på vardagar klockan 11-17. Inträdet är 17 euro per barn, medan övervakande vuxna får hänga med gratis.

– Det är frågan om dagsbiljetter så barnen kan komma och gå som de vill under hela dagen, säger Jan Lundberg.

Jan Lundberg Hopsis
Jan Lundberg på bild. Hopsis erbjuder sina aktiviteter och hoppborgar till även olika evenemang. Den här bilden togs i Strömsö.

Köpt ny utrustning

Korsholmsföretaget Hopsis har nyligen expanderat genom att köpa inventarierna från ett annat företag i branschen och dessutom tagit över vissa av deras åtaganden. Hopsis har köpt Karlebyföretagets PartyRents inventarier, såsom festtält, bord, stolar, hoppborgar samt sockervadds- och popcornsmaskiner.

Jan Lundberg säger att Hopsis hade många hoppborgar sedan tidigare men att nästan all annan utrustning som kom med köpet kompletterade deras verksamhet perfekt.

– Ibland dyker det upp möjligheter som känns skräddarsydda för ens behov, och då är det bara att tuta och köra, säger Jan Lundberg.

Ibland dyker det upp möjligheter som känns skräddarsydda för ens behov.

Ökar utbudet

Genom den nya affären har Hopsis utbud utökats med aktiviteter som ”Bumper Ball” (Kuplafutis) och ”Archery Tags”. Det förstnämnda är ett spel där deltagarna befinner sig inne i stora plastbubblor, medan det andra handlar om att tävla mot varandra med pilbågar och pilar med gummispetsar, ungefär som paintball fast med pilbåge.

Hopsis verksamhet startade 2014 med grundkonceptet att hyra ut hoppborgar och lekutrustning. Det gör man ännu också och till exempel party- och popuptälten som kom med i affären är redan tillgängliga för uthyrning.

På senare år, med start under coronaåren, har så kallade bungytrampoliner blivit en allt större del av Hopsis verksamhet. Företaget har även i sommar ett flertal trampoliner ute i landet med personal på plats som övervakar.

– Säkerheten är alltid prioriterad, det är en av våra viktigaste grundprinciper, säger Jan Lundberg.

Även på Vasa torg kommer det att under stora delar av sommaren finnas möjlighet för modiga att prova på en av Hopsis bungytrampoliner, som kan ta hopparen upp till sex meter upp i luften.

Mera information om Hopsis, dess utbud och kontaktuppgifter hittas på företagets webbplats hopsis.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Smedsby utvecklas i rekordfart – Satsningar på skolcampus, simhall, boendemöjligheter och nya event

Vastaa