En liten idé växte sig till ett stort nätverk – Heidi Uskaure tror på styrkan i samarbete

Heidi Uskaure Luovien Agenttien Toimisto Vaasa
Heidi Uskaure.

Marknadsföringsbyrån och Vasaföretaget Luovien Agenttien Toimisto förstärks med två nya ägare. Heidi Uskaure har byggt upp ett helt nätverk av duktiga frilansare som står till förfogande.

Heidi Uskaure körde igång sin företagsverksamhet 2018 under det blygsamma namnet Mainostoimisto Pieni Idea.

Heidi Uskaure har själv en bakgrund inom grafisk design och kundbetjäning. Affärsiden från start var att skapa en byrå med låg tröskel som erbjuder marknadsföringshjälp till små och medelstora företag.

Den lilla idén visade sig vara bra och växte sig större. Heidi Uskaure märkte också snabbt att det fanns behov av att koppla ihop sig med andra experter för att ta sig an större och bredare projekt.

20-60 personer starkt team

Heidi Uskaures företag har bytt namn till Luovien Agenttien Toimisto för att bättre spegla verksamheten. Till företaget har kopplats cirka 20 olika frilansare som står till kundernas förfogande.

– I gänget finns till exempel animerare, webbplatsbyggare, copywrighters och videoexperter, säger Heidi Uskaure.

Luovien Agenttien Toimisto arbetar därtill nära ett företag i östra Finland med motsvarande koncept. Tillsammans har de ett nätverk på 60 experter tillgängliga.

– Det gör att vi kan och vågar ta till oss även större projekt, säger Heidi Uskaure.

Bland företagets kunder i dag finns många mindre och medelstora företag men också stora aktörer som Helsingfors stad.

Det gör att vi kan och vågar ta till oss även större projekt.

Breddar ägandet

Ninja Renvall och Katri Vieri kom ursprungligen med i Luovien Agenttien Toimistos nätverk som frilansare. Det gemensamma arbetet och frilansandet utvecklades till vänskap, något som verkar vara vanligt just i det här nätverket.

I det här specifika fallet hittade de tre kvinnorna ytterligare en nivå på samarbetet. I juli steg både Ninja Renvall och Katri Vieri in även som delägare i Luovien Agenttien Toimisto.

Ninja Renvall, Heidi Uskaure, Katri Vieri
Ninja Renvall, Heidi Uskaure, Katri Vieri.

Flera ben att stå på

Ninja Renvall Luovien Agenttien Toimisto
Ninja Renvall.

Ninja Renvall är en grafisk planerare som har tecknande och finländsk naturmytologi nära hjärtat. Ninja Renvall och Heidi Uskaure står tillsammans även bakom webbutiken Ideabutiikki.fi, där det går att köpa till exempel specialgjorda smycken, magneter och nyckelringar.

Katri Vieri har kunskap inom till exempel marknadsföring och webbutveckling. För Luovien Agenttien Toimisto är det just webbplatsprojekt hon jobbat mest med.

Luovien Agenttien Toimisto driver även webbutiken Kuuk.fi som tillverkar produkter som till exempel riktar sig till turist- och upplevelseindustrin.

Frigör tid

Katri Vieri Luovien Agenntien Toimisto
Katri Vieri.

Att Ninja Renvall och Katri Vieri tar en aktivare roll inom Luovien Agenttien Toimisto frigör tid för Heidi Uskaure, som jobbar som företagets vd.

Tajmingen är bra, för Heidi Uskaure blev nyligen klar med en utbildning som business-coach. Med den nya utbildningen och sin arbetserfarenhet kommer Uskaure också att kunna hjälpa andra företag att exempelvis förtydliga sina budskap och slipa strategier.

Samtidigt kör Luovien Agenttien Toimisto vidare med sina tidigare koncept och fortsätter utveckla dem. För Heidi Uskaure är det viktigt att behålla ett gott rykte och se till att både små och stora projekt alltid genomförs som utlovat.

– Att det är en låg tröskel att ta kontakt med oss är också något vi fortsätter vara mycket måna om, säger Heidi Uskaure.

Kontaktuppgifter och mera information om företaget hittas på deras webbplats, luovatagentit.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Wikström Media växte ur vinden – Jakob Wikström berättar hur du kan tänka för att skapa lönsamma inlägg på LinkedIn

Vastaa