Danske Bank haluaa kasvaa sekä paikallisesti että maanlaajuisesti – Painopiste kasvun lisäksi asiakaskokemuksissa

Henna-Mareena Alanko, Jens Wiklund, Roy Skog.
Henna-Mareena Alanko, Jens Wiklund, Roy Skog.

Vaasalaissyntyinen Jens Wiklund johtaa Danske Bankia Suomessa uudella strategialla. ”Neuvonta ja kestävä kehitys kuuluvat painopistealueisiimme myös paikallisesti ja seudullisesti”, sanovat Roy Skog ja Henna-Mareena Alanko.

Danske Bank on tänä vuonna aloittanut uuden strategiakauden. Suomen maajohtajaksi hiljattain nimitetty Jens Wiklund sanoo, että suunta on selkeästi eteenpäin. Toiminnan painopiste on neljässä avainalueessa, joita kehitetään asiakkaiden parhaaksi.

– Jokaisen avainalueen punaisena lankana on asiakaskokemus ja kasvu, kertoo Jens Wiklund, joka toimii myös Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtajana.

Neuvonta tärkeää

Ensimmäinen painopistealue Danske Bankin strategiassa on neuvontapalveluiden uudenlainen korostaminen. Pankki pyrkii tarjoamaan asiakkailleen parasta mahdollista neuvontaa kaikissa elämänvaiheissa.

– Asiakasneuvonta on toimintamme ydintä ja meidän tulee voida kohdata asiakas arjessaan, oli kyseessä sitten neuvoja kaipaava opiskelija, asunnonostoaikeissa oleva tuore perhe, startup-yrittäjä tai suuryritys, Jens Wiklund sanoo.

Danske Bankissa niin paikallisella kuin seudullisella tasolla työskentelevät Roy Skog ja Henna-Mareena Alanko sanovat ajattelutavan näkyvän myös käytännössä. Pankin paikalliseen työhön osallistuvasta 19 työntekijästä valtaosa toimii nimenomaan kentällä asiakkaita tavaten.

Digitaalisia palveluita asiakkaan tarpeiden pohjalta

Toinen Danske Bankin painopistealue liittyy jo valmiiksi hyvällä mallilla olevien digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

– Haluamme jatkaa digitaalisten alustojemme vahvistamista ja luoda entistä yhdenmukaisemman käyttäjäkokemuksen asiakkaille, joiden tulee voida hoitaa päivittäiset pankkiasiansa ja henkilökohtainen taloutensa sujuvasti, nopeasti ja turvallisesti.

Wiklundin mukaan myös fyysisille tapaamisille on yhä tarvetta, mutta on tärkeää, että neuvontaa on saatavilla kaikissa kanavissa.

– Panostamme vahvasti myös mobiilipankkiimme, joka jo nyt toimii eräänlaisena digitaalisena näyteikkunana, Wiklund jatkaa.

Kestävyys keskiössä

Henna-Mareena Alanko, Jens Wiklund, Roy Skog, Danske Bank
Henna-Mareena Alanko, Jens Wiklund, Roy Skog.

Danske Bank on yksi Pohjoismaiden suurimmista rahoituslaitoksista. Jens Wiklundin mukaan siihen liittyen pankilla on sekä vastuu että taloudellinen kyky olla mukana edistämässä asiakkaiden ja toimintayhteisöjen siirtymää kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Danske Bank työskentelee useiden suuryritysten kanssa ja on jo pidemmän aikaa kartuttanut osaamistaan kestävyyden ja vihreän rahoituksen saralla. Tätä osaamista ja tietotaitoa asiantuntijat haluavat nyt jakaa eteenpäin myös pienille ja keskisuurille yrityksille.

– Tarjoamme vihreitä lainoja myös pienemmille yrityksille. Niiden etuna on, että lainan korko voi olla hieman matalampi kuin vastaavissa tavanomaisissa lainoissa, yrityspuolen aluejohtaja Roy Skog kertoo.

Kestävyysraportointi itsessään alkaa jo olla arkipäivää suurissa yrityksissä ja pikku hiljaa vaatimukset astuvat voimaan myös pienemmissä yrityksissä. Rahoitussektorilla on EU:ssa avainrooli vihreämmän tulevaisuuden rahoituksen varmistajana. Myös Danske Bank haluaa kantaa oman vastuunsa.

– Vihreää rahoitusta sellaisenaan on tietyssä määrin saatavilla myös yksityishenkilöille ja taloyhtiöille, esimerkiksi kun rahoitusta käytetään tiettyjen energiatehokkuuskriteerien täyttämiseen, kertoo Vaasan Danske Bankin konttorijohtaja Henna-Mareena Alanko.

Helppoa ja turvallista

Viimeinen painopistealue Danske Bankin strategiassa liittyy siihen, että pankin palveluiden tulee olla helppoja, varmoja ja turvallisia käyttää.

– Johtavana ajatuksena on pyrkimys luoda asiakkaillemme taloudellinen mielenrauha, Jens Wiklund sanoo.

Hän toteaa, ettei raha ja vauraus automaattisesti tuo onnea, mutta että Danske Bankissa ajatellaan taloudellisen mielenrauhan kuuluvan kaikille.

– Haluamme auttaa asiakkaitamme ottamaan haltuun oma taloutensa, varautumaan elämän mukanaan tuomiin yllätyksiin riittävän puskurin avulla sekä kartuttamaan omaa varallisuuttaan esimerkiksi omistusasunnon ja säästämisen keinoin.

Henna-Mareena Alanko kertoo, että Danske Bankilla on useita yhteistyökumppaneita, joiden avulla kokonaiskokemuksesta voidaan tehdä entistä parempi. Yksi näistä on Kiinteistömaailma, joka hiljattain aloitti uudelleen toimintansa Vaasassa.

Danske Bankilla on 1665 työntekijää Suomessa. Maailmanlaajuisesti konserni työllistää yli 20 000 henkilöä. Danske Bank toimii kaikkialla maailmassa, mutta sen painopiste on vahvasti Pohjoismaissa.

 

LUE MYÖS:

Danske Bank näkee jatkuvaa kiinnostusta investointeihin Pohjanmaalla – ”Olemme muuta Suomea paremmassa asennossa”

Vastaa