Crimppi asensi tehtaiden katoilleen aurinkopaneelit – Tuottaa yli 40 prosenttia sähköntarpeesta

Timo Harri Crimppi, tehtaan katolla aurinkopaneelien keskellä
Toimitusjohtaja Timo Harri. Kuva: Rami Louke

Johdinsarjavalmistaja Crimppi aikoo olla hiilineutraali vuonna 2025. Keväällä yhtiö asensi Vaasan ja Kroatian tuotantolaitosten katolle aurinkopaneelit.

Johdinsarjavalmistaja Crimppi aikoo olla yksi edelläkävijöistä. Yhtiö tavoittelee oman toiminnan osalta hiilineutraaliutta kahden vuoden kuluttua.

Nyt tavoitteen osalta on otettu iso harppaus, kun yhtiö asensi Vaasan ja Kroatian tuotantolaitosten katolle aurinkopaneelit. Crimppi kertoo, että yhtiön käyttämästä kokonaisenergiasta yli 40 prosenttia voidaan nyt tuottaa itse.

Vaasan tehtaan katolle on asennettu 205 kW:n ja Kroatian tehtaan katolle 140 kW:n aurinkopaneelit.

Osa vihreämpää maailmaa

Crimppi auttaa asiakkaitaan kohti vastuullista tuotantoa ja vihreämpää maailmaa. Siksi on luonnollista, että myös yhtiö itse asettaa selkeät ja kovat tavoitteet hiilineutraaliuden suhteen.

Aurinkopaneelien lisäksi Crimppi on siirtynyt käyttämään täyssähkökäyttöistä pakettiautoa paikallisten asiakkaiden tuotetoimituksiin.

Crimpin aurinkovoima- ja sähköautoinvestoinnit vahvistavat konsernin sitoutumista ympäristönsuojeluun entisestään.

Jatkuvaa kehitystä

Crimppi on sitoutunut kehittämään toimintamallejaan jatkuvasti ympäristöystävällisemmiksi. Tätä työtä yhtiössä tehdään sekä sisäisesti että kaikkien sidosryhmien kanssa.

Omassa toiminnassa Crimppi pyrkii minimoimaan jätteiden syntyä sekä maksimoimaan lajittelua ja kierrätystä. Crimppi myös optimoi kuljetuksia ja käyttää mahdollisimman paljon täysin kierrätettäviä tuotepakkauksia.

Osana ympäristö- ja ihmisoikeusvastuuta Crimppi ei myöskään tietoisesti hanki tai käytä mineraaleja Kongon demokraattisen tasavallan konfliktialueilta, ellei niitä ole sertifioitu konfliktivapaiksi.

 

LUE MYÖS:

Crimppi kasvatti liikevaihtoaan yli 20 prosenttia – Myös työntekijämäärä kasvoi Vaasassa selkeästi

Vastaa