CoE Group ostaa Kotka Automationin – ”Vahvistamme kaupalla sähkö- ja automaatio-osaamistamme”

Sami Kivioja

Insinööritoimisto CoE Group jatkaa laajentumistaan ostamalla Kotka Automationin. Yrityskaupalla vahvistetaan sähkö- ja automaatio-osaamista.

Erityisesti vihreän energian ja teollisuuden tarpeisiin palveluita tarjoava vaasalainen CoE Group on ostanut insinööritoimisto Kotka Automation Oy:n koko osakekannan.

CoE Group tunnettiin aiemmin nimellä Co-Engineering.

Kauppa vahvistaa CoE Groupin palvelutarjontaa mekaniikan, sähkön ja erityisesti automaation saralla sekä myös maantieteellisesti Kaakkois-Suomen alueella.

– Vahvistamme kaupalla sähkö- ja automaatio-osaamistamme. Tämän lisäksi asiakaspalvelutyö vahvistuu erityisesti Kaakkois-Suomessa, toimitusjohtaja Sami Kivioja kertoi.

Tavoitteenamme on jatkaa merkittävää kasvu.

Oikeanlainen koti

Kotka Automation on vuonna 1994 perustettu insinööritoimisto, jossa työskentelee neljä asiantuntijaa. Yrityksen osaamisalaa ovat automaation esi- ja perussuunnittelu, automaation sovellussuunnittelu, automaation kenttäsuunnittelu, suunnittelun valvonta, asennusten ja toimitusten valvonta sekä testaus ja käyttöönotto sekä myös kokonaistoimitukset yhteistyökumppaneiden kanssa.

– CoE Group tuntui juuri oikeanlaiselta “kodilta” Kotka Automationille heti ensimmäisistä keskusteluista lähiten, Kotka Automation toimitusjohtaja Matti Pesu kertoi.

Kotka Automation asiakkaina on yrityksiä paperi- ja puumassateollisuudessa, kemia- ja petrokemiateollisuudessa, rakennusaine- ja elintarviketeollisuudessa sekä vesihuollossa.

– Osana CoE Groupia näemme paljon mahdollisuuksia kasvattaa toimintaa Kotkassa. Tarkoituksena onkin rekrytoida lisää suunnitteluosaamista ja tarjota vahvasti paikallista palvelua asiakkaille.

Yritysostot jatkuvat

CoE Group ei aio lopettaa yritysostoja tähän.

– Tavoitteenamme on jatkaa merkittävää kasvua sekä orgaanisesti että yritysostoin. Haluamme olla yksi insinöörialan johtavista yrityksistä, ja tulla tunnetuksi yhtiönä, jossa arvostetaan ja kuunnellaan sekä henkilöstöä että asiakkaita, Kivioja kertoi tavoitteista.

 

LUE MYÖS:

CoE aikoo kasvaa yritysostoin sekä Suomessa että Ruotsissa – Tavoitteena on tuplata henkilöstö ja liikevaihto

Vastaa