Hyvä vyörymään! Tähtipiste lupaa ostaa ja arpoa joka viikko lahjakortin vaasalaiseen yritykseen

Veli-Jussi Koskela.

Kekseliäästä kampanjasta hyötyvät sekä alueen pienyrittäjät että arvontaan osallistujat.

Ei ole helppoa nyt yrityksissä. Poikkeustila syö kassavirtaa lähes kaikilla aloilla, ja kriisinjälkeiseen aikaan on vaikea varautua.

Vaasalaisessa Tähtipiste-yrityksessä päätettiin tehdä jotain konkreettista ahdingon helpottamiseksi.

He julkaisivat kampanjan, jossa arvotaan joka viikko paikalliselta yritykseltä ostettuja lahjakortteja. Tähtipiste ostaa lahjakortit summalla, joka määräytyy kulloisenkin viikon uusien tilausten mukaan.

– Rahat käytetään pienten paikallisten liikkeiden tukemiseen, esimerkiksi parturien, hierojien, kahviloiden ja ravintoloiden. Lahjakortit ostetaan yrityksiltä, joiden palveluita jokainen käyttää tavallisesti arjessaan, kertoo Tähtipisteen toimitusjohtaja Veli-Jussi Koskela.

Kohteita voi myös halutessaan ehdottaa Tähtipisteen Facebook-sivulla, jossa on tietoa kilpailuun osallistumisesta. Arvontaan voi osallistua kuka tahansa Facebookin käyttäjä.

Nopeita päätöksiä

Idea kehitettiin nopeasti ja se myös pannaan käytäntöön saman tien. Ensimmäisenä arvotaan lahjakortteja parturiliikkeeseen jo perjantaina 27.3.

– Olemme pieni ja ketterä toimija, ja se on etu, jonka huomaa myös tällaisissa kriisitilanteissa. Päätöksenteko ja toiminta on nopeaa. Täytyy vain toivoa, että tilauksia tulee sisään, Koskela toteaa.

– Paikalliset yritykset saavat samalla näkyvyyttä meidän some-kanavassamme. Se on varmasti tervetullutta heillekin. Toivotaan että tällä on myös positiivista vaikutusta tilauskantaan ja että muutkin lähtisivät ideoimaan vastaavia tempauksia. Yritysten on nyt vedettävä yhtä köyttä ja toivottavasti siihen köyteen saadaan paljon vetäjiä.

Paikalliset yritykset saavat samalla näkyvyyttä meidän some-kanavassamme.

Reaaliaikaista seurantaa

Hyvä vyörymään -kampanja on voimassa niin kauan, kun meidän rahkeet riittävät tai kunnes yrityksiä tuetaan valtion toimesta riittävästi.

Tähtipisteen kotisivuille tulee myös laskuri, joka näyttää reaaliaikaisesti, paljonko rahaa on kertynyt ja mille yritykselle tuotto on jaettu.

Laskurin toteuttaa vaasalainen start up -yritys FliQ Oy, joka on kehittänyt sovellusalustan yrityksille. Alustassa hyödynnetään muun muassa tekoälyä ja paikannusteknologiaa prosessien tehostamiseen ja resurssinhallintaan.

– FliQ on myös omassa käytössämme ja yksi toimintamme tukipilareista.

Tähtipiste Oy on teollisuuden kunnossapitoon, sähköistyksiin ja automaatioon erikoistunut yritys. 

Pyörät pyörivät

Koska Tähtipiste ei itsekään ole koronakriisin ulkopuolella, yhtiössä ei uskota tämän vuoden tuloksen olevan kasvun puolella.

Veli-Jussi Koskela uskoo kuitenkin, että notkahduksesta selvitään ilman irtisanomisia ja että tilauksia tulee myös kriisin aikana.

– Teollisuus ei voi kokonaan pysähtyä, ainakaan pitkäksi aikaa.

 

LUE LISÄÄ:

Vasaföretaget Fliq skapar virtuella fabriker för att optimera riktiga fabriker

Vastaa