­­­­Vihreä siirtymä vauhdittaa VEOn kasvua – Uusia osaajia rekrytoidaan Suomeen ja Ruotsiin

VEOn Power Distribution -yksikön johtaja Fredrik Grankull. KUVA: VEO

Vihreä siirtymä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta näkyy vahvasti myös vaasalaisen VEOn kasvussa. Viimeisin toukokuussa julkistettu projekti Pohjois-Ruotsin Önusbergetin tuulipuistoon kattaa kahden suuren sähköaseman suunnittelun ja toimituksen.

Sähköasemaprojektit ovat huomattava osa VEOn toimintaa, ja niiden määrä on edelleen kasvussa, kun uusiutuvan energian murros etenee.

– Näin ison mittakaavan projekti Pohjois-Ruotsiin on meille todella merkittävä tilaus. Sähkönjakelun liiketoimintayksikössämme on täystyökuorma ja töitä on erittäin paljon, kertoo VEOn Power Distribution -yksikön johtaja Fredrik Grankull.

Haussa monen alan osaajia

Sähköasemaprojektit toimitetaan kokonaisvastuu-urakoina, ja niissä tarvitaan hyvin monenlaisia osaajia. VEO hakee esimerkiksi tällä hetkellä sähkösuunnittelijoita, asennusvalvojaa sekä rakennus- ja maankäyttöinsinööriä.

– Sähköasemaprojektimme ovat paljon muutakin kuin perinteistä sähkösuunnittelua. Niihin liittyy myös muun muassa infran rakentamista, maanrakennus- ja rakennustöiden suunnittelua sekä työmaiden valvontaa ja projektien johtamista, kuvailee Grankull.

Vihreä siirtymä on nostanut työvoiman osaamisvaatimuksia.

Vihreä siirtymä on nostanut työvoiman osaamisvaatimuksia, ja kasvava tarve alan ammattitekijöistä on näkynyt koko Vaasan seudun energiakeskittymässä.

– Valmiita osaajia on kuitenkin välillä haastavaa löytää, ja olemme itse panostaneet työntekijöiden kouluttamiseen ja ammattitaidon kehittämiseen. Uusia osaajia saamme myös korkeakouluopiskelijoista, jotka tekevät meillä lopputöitään tai ovat kesätöissä, kertoo Grankull.

Sujuvat edellytykset etätöihin

VEOn pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Vaasassa. Kotimaan toimipaikat löytyvät lisäksi Seinäjoelta, Paimiosta ja Rovaniemeltä, ja VEO tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden sijoittua eri paikkakunnille.

– Korona-aika on myös osoittanut, että töitä voidaan tehdä sujuvasti etänäkin. Haluamme tarjota hyvät edellytykset siihen, että osaajien olisi myös mahdollista pysyä kotipaikkakunnallaan ja tehdä töitä sieltä käsin, sanoo Grankull.

Töitä voidaan tehdä sujuvasti etänäkin.

VEOlla on toimipisteet Suomen lisäksi Ruotsissa Västeråsissä, Norjassa Oslossa sekä Isossa-Britanniassa Staffordshiressa. Konsernin palveluksessa on lähes 500 henkilöä, ja yli 94 % yrityksen työntekijöistä suosittelisi VEOa työpaikaksi tutuilleen.

– Tarjoamme dynaamisen työympäristön ja mielenkiintoisia projekteja Suomessa ja maailmalla. Kotimaassa ja Pohjoismaissa matkustaminen on tavallista eri työtehtävissä, ja meillä on mahdollista työskennellä myös expat-sopimuksella muissa toimipisteissämme ulkomailla, sanoo Grankull.

Pohjois-Ruotsin uusin tuulipuistoprojekti vahvistaa VEOn johtavaa asemaa Pohjoismaiden energiamurroksessa, ja yrityksen näkyvät Ruotsissakin ovat hyvin positiiviset.

– Västeråsissä työskentelee tällä hetkellä jo parikymmentä työntekijää, ja toiminnan laajentuessa olemme rekrytoimassa sinnekin lisää osaajia, kertoo Grankull.

LUE MYÖS:

VEO laajentaa yhteistyötä Luxcaran kanssa Pohjois-Ruotsin tuulipuistoihin

Vastaa