Vaasan seudun henkilöstötarpeen ennustetaan kasvavan – näillä aloilla on jo nyt kova tarve työntekijöistä

Sirpa Kaustinen
Sirpa Kaustinen.

Millä aloilla tarvitaan työvoimaa tällä hetkellä? Eezy Personellin suorahakukonsultti Sirpa Kaustinen kertoo, miten headhunting toimii ja miten työntekijä voi lisätä mahdollisuuksiaan tulla löydetyksi.

Vaasan seudulla kuhisee nyt uusia ja suuria investointeja. Eezy Personnelin headhuntingin eli suorahaun asiantuntija Sirpa Kaustinen ennustaa, että se lisää työvoiman tarvetta entisestään.

– Vaasan ja Pohjanmaan työvoima ei pitkällä jänteellä riitä vastaamaan kysyntään, vaan ulkopuolisen työvoiman tarve tulee kasvamaan entisestään, Sirpa Kaustinen sanoo.

Kuuminta juuri nyt rekrytointialalla

Sirpa Kaustinen
Sirpa Kaustinen.

Suorahaku kohdistuu usein asiantuntijoiden, toimitusjohtajien ja muun ylemmän johdon rekrytointiin. Alueellisesti monella toimialalla on pula osaavasta työvoimasta.

– Esimerkiksi teollisuusala on jo pitkään kaivannut lisää insinöörejä, ja rakennusalalla on tarvetta sekä rekrytoinnin että työvoiman vuokraamisen osalta, Sirpa Kaustinen sanoo.

Sekä LVI- että IT-alalla on iso tarve muun muassa ohjelmoijista. Vahvaa talousosaamista arvostetaan myös, ja esimerkiksi taitaville kirjanpitäjille on paljon kysyntää.

Terveydenhuolto on toinen kasvava ala, jossa Eezyn palveluita tarvitaan paljon, pääasiassa kansallisella ja jopa kansainvälisellä tasolla.

Mikä on Eezy?

Eezy on suuri henkilöstöpalveluihin erikoistunut konserni, joka sai nimensä VMP:n ja Smile Henkilöstöpalvelujen yhdistyessä. Yrityksellä on vahva asema sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Vaasassa Eezy on jo pitkään tehnyt kovaa työtä eteenkin henkilöstövuokrauksen alueella. Sirpa Kaustinen, joka aloitti työnsä Eezyllä maaliskuussa, edustaa suurempaa satsausta suorahakupalveluihin. Kaustisen toimialueena on Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa.

Miten headhunting toimii?

Eezy Personnel palvelee kaikenkokoisia yrityksiä uusrekrytoinnissa. Tarpeen mukaan Eezyn asiantuntijat voivat hoitaa osan tai koko rekrytointiprosessin aina sopivien hakijoiden etsimisestä arviointeihin ja haastatteluihin.

– On äärimmäisen tärkeää löytää oikea henkilö työtä varten, koska virherekrytointi tulee nopeasti kalliiksi ja voi pilata työyhteisön, Sirpa Kaustinen kertoo.

Kaustisen mukaan jokainen rekrytointi on yksilöllinen prosessi. Vaikka kaksi hakijaa voivat CV:tä katsoen näyttää lähes samoilta, hyvä rekrytointiprosessi ja soveltuvuusarviointi tuovat esiin erot, jotka voivat olla suuria.

Oikeiden ehdokkaiden löytäminen ja arviointi on aikaa vievä prosessi, johon yrittäjien ja päättäjien aika kaiken muun ohella ei useinkaan riitä.

– Varmistamme, että jokaiselle rekrytoinnille on oikea päätösperusta, Sirpa Kaustinen sanoo.

Miten headhunteri voi löytää minut?

Kun headhunteri haluaa löytää jonkun, hän käy ensisijaisesti läpi laajoja verkostojaan. Hän voi myös mainostaa, mutta usein hän ottaa yhteyttä suoraan mahdollisiin ehdokkaisiin.

– Parhaan hakijan löytämiseksi otamme yhteyttä myös niihin, jotka eivät aktiivisesti etsi töitä, Sirpa Kaustinen kertoo.

Omia mahdollisuuksia tulla löydetyksi voi parantaa esimerkiksi ilmoittautumalla ja lähettämällä ansioluettelon Eezyn omaan osaajayhteisöön.

– Tämä prosessi on täysin luottamuksellinen, mikä on tärkeätä kaikessa työssämme, Kaustinen sanoo.

 

LUE MYÖS:

Mervi Mäkinen: ”Kaiken keskiössä osaaminen”

Vastaa