Tekniikan opiskelijat kohtasivat teknologiayritykset – Technobothnian tapahtuma toi Palosaaren kampukselle kaivattua virtaa

Markkinointikojut Technobotnian edessä
Palosaaren Puuvillakuvalla teknologiayritykset etsivät osaajia erityisesti tekniikan alan opiskelijoista. KUVA: Raija Koivisto

Technobothnialla viime viikolla järjestetty MATCHing-tapahtuma toi kaivattua virtaa Palosaaren kampukselle. Puuvillakujan vallanneet kahdeksantoista teknologiayritystä etsivät osaajia erityisesti tekniikan alan opiskelijoista.

Mukana yrityksistä olivat esimerkiksi Etteplan, Wärtsilä, EPV Energia, VEO ja Danfoss. Novian tuotantotalouden opiskelija Henry Heinonen ja konetekniikan opiskelija Simon Johansson olivat innoissaan tapahtumasta.

– Tapahtumassa oli todella hyvä fiilis. Meille opiskelijoille on tärkeää, että tällaista voidaan järjestää koronankin keskellä ja saamme tavata yrityksiä. Tulimme paikalle mielenkiinnosta ja tottakai myös kesätyöt mielessä.

Tapahtumassa oli todella hyvä fiilis.

Tuntosarvet pystyssä

Myös EPV Energian henkilöstöpäällikkö Maija Puonnas oli tyytyväinen päivän antiin. Hän pitää arvokkaana sitä, että yritykset ja nuoret osaajat pääsevät kohtaamaan.
– On tärkeää olla tuntosarvet pystyssä puolin ja toisin. Kun olemme nuorten parissa avoimesti kertomassa toiminnasta ja työmahdollisuuksista, tehtävät ja tekijät voivat kohdata.

EPV Energia kulkee vihreän siirtymän kärjessä, ja yritykseen on lanseerattu uusi Uuden sähkön vallankumous -strategia. Viimeisimpänä työyhteisöön on rekrytoitu tietojärjestelmäasiantuntija ja alueverkkoinsinööri, ja syksyn aikana EPV Energian Operation Centeriin haetaan myös tuntityöntekijää.

– Työntekijöidemme profiilit ja vahvuusalueet ovat yleensä hyvin erilaisia. Yhteisinä tekijöinä nousevat sähkö- ja energia-alan tuntemus sekä into ja kiinnostus kehittää innovatiivisia ratkaisuja.

Matching-tapahtuma
Opiskelijat jonottivat yritysten speed dating -tapaamisiin. KUVA: Raija Koivisto

”Todella hyvä avaus”

Danfossin teltalla päivystäneet Teemu Myllymäki ja Robert Rotkirch kiittelivät hekin Puuvillakujalle syntynyttä pöhinää ja lukuisia kohtaamisia opiskelijoiden kanssa.

Danfossilla on tällä hetkellä useampi avoin työtehtävä, muun muassa tuotekehitykseen.

– Tapahtuma oli todella hyvä avaus. Saimme lisää tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa, ja opiskelijat saivat matalalla kynnyksellä tavata meitä yrityksiä ja kuulla alan työmahdollisuuksista.

 

Näin Technobothnian MATCHing-tapahtuma sai alkunsa:

Technobothnia auttaa yrityksiä ja tekniikan opiskelijoita löytämään toinen toisensa

Vastaa