Sweco osti Saracon – ”Saamme lisää kokemusta ja aiempaa leveämmät hartiat”

Ylhäällä: Saracon toimitusjohtaja Jukka Posti ja hallituksen puheenjojhtaja Juha Sarakorpi. Alhaalla: Swecon projektinjohto- ja rakennuttamistoimialan johtaja Maija Jokela ja Saracon projektijohtaja Paula Sihto.

Sweco osti projektinjohdon, kiinteistökehittämisen ja ryhmärakennuttamisen asiantuntijayritys Saracon koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa Swecon rakennuttamisen, hankekehityksen ja projektinjohdon palveluita ja jatkossa yritys voi tarjota uutena palveluna myös ryhmärakennuttamista.

34 henkilöä työllistävä Saraco jatkaa toistaiseksi Swecon tytäryhtiönä. Swecon projektinjohto- ja rakennuttamistoimialan johtaja Maija Jokela uskoo, että kaupan myötä Sweco voi jatkossa tarjota asiakkailleen entistä enemmän kokemusta.

Insinööritaitojen lisäksi täytyy osata viestiä

– Saamme Saracolta rutkasti lisää kokemusta hankekehityksen puolelle. Kun se yhdistetään Swecon kaavasuunnitteluun ja arkkitehtipalveluun, pystymme tarjoamaan palveluita projektin alkuvaiheessa entistä laajemmin, Jokela sanoo.

Yritysoston myötä myös Vaasan Swecolla voidaan tarjota uusia palveluita.

– Etenkin hanke- ja kiinteistökehitystä voi tehdä mistä vain, kun ei ole kyse konkreettisesta työmaasta, missä pitäisi olla fyysisesti läsnä.

Uusi palvelu yrityskaupan myötä

Jokela on innoissaan yrityskaupan mahdollistamasta uudesta palvelusta, ryhmärakennuttamisesta. Käytännössä se tarkoittaa asuntokohteiden kehittämistä siten, että Sweco etsii sopivan tontin, tekee asuntokohteelle esisuunnitelman ja etsii sitten kiinnostuneet asunnonostajat. Kun ostajia on tarpeeksi, kohde suunnitellaan loppuun ja rakennetaan.

– Tämä on alalla uutta ja mielenkiintoista. Ryhmärakennuttamisessa asunnonostajat pääsevät vaikuttamaan rakentamiseen huomattavasti normaalia enemmän.

Jokela kertoo, ettei Swecolla ja Saracolla ole takanaan varsinaista kumppanuutta tai laajaa yhteistyötä. Hän uskoo, että yritysten kulttuurit sopivat silti hyvin yhteen ja palvelut täydentävät toisiaan.

– Meille on tärkeää paitsi osaaminen, myös sellainen kulttuuri, jossa asioihin sitoudutaan ja projektit otetaan omikseen. Loppujen lopulta asiakkuuksissa on kyse ihmissuhteista. Siksi insinööritaitojen lisäksi täytyy osata viestiä ja kommunikoida, Jokela sanoo.

Lue lisää:

Sweco PM satsar i Vasa – Tillväxten syns på kontoret som utvidgar

Vastaa