Primo Finlandin uudenveroiset toimitilat valmistuivat

Jari Lehtimäki, Jari Lassila ja Kimmo Rinta-Nikkola, Primo Finland.

Kiinteistöyhtiö on peruskorjannut Wärtsilältä vapautuneet tehdastilat Primo Finlandin tarpeiden mukaisiksi. Muutostöissä on huomioitu niin tuotannon kuin henkilöstön nykyiset ja tulevat tarpeet kestävää kehitystä unohtamatta.

Jari Lehtimäki, Jari Lassila ja Kimmo Rinta-Nikkola esittelevät Primo Finlandin uusia toimitiloja leveästi hymyillen. Aihetta tyytyväisyyteen on, sillä tiukasta peruskorjausaikataulusta huolimatta Kiinteistöosakeyhtiö T2 Partners Vaasalta vuokratut tilat ovat nyt muuttovalmiit. Yhtiön myynti ja hallinto muuttavat uuteen osoitteeseen Tarhaajantielle marraskuun puolivälissä ja joulukuun puolivälissä myös tuotanto toimii uudessa osoitteessa.

Primo Finland.

Primo Finlandilla oli jo jonkin aikaa tiedetty, että uusien ja paremmin tarkoitukseen sopivien tehdastilojen hankinta tulee pian ajankohtaiseksi. Loppuvuodesta 2021 kävi ilmi, että uusia tiloja ei tarvitsekaan rakennuttaa, vaan sellaiset löytyvät Wärtsilältä vapautuvista tiloista.

– On hienoa, että Vaasasta löytyi tällaiset tilat, jotka muutettiin meille sopiviksi. Tänne on rakennettu meille tulevaisuuden tehdasta sen sijaan, että olisimme jatkaneet laitteiden päivittämistä vanhoissa tiloissa, toimitusjohtaja Lehtimäki iloitsee.

Yhdessä toteutettu

Tilojen muutos- ja peruskorjaushankkeesta on vastannut KOy T2 Partners Vaasa, ja hanke on toteutettu asiakkaan, eli Primo Finlandin, tarpeiden mukaan. Käytännön rakennuttajatyön ovat tehneet VP Facilities Oy Ab:n Mikko Harju ja Kvadraten Ab:n Linus Krooks. Hankkeen toteuttajat ovat olleet pääosin paikallisia toimijoita. Kiinteistöyhtiön kolmas omistaja on Famdell Oy Ab, joten koko tehdaskiinteistö on paikallisessa omistuksessa.

– VP Facilities osti yksin Wärtsilän entiset toimistotilat Tarhaajantieltä, mutta samalla tontilla sijainneet tehdasrakennukset ostimme kolmikantayhteistyönä Kvadraten Ab:n ja Famdell Oy Ab:n kanssa, kertoo Ulla Mäki-Lohiluoma, joka on sekä VP Facilities Oy Ab:n että KOy T2 Partners Vaasan toimitusjohtaja.

Uuden vuokralaisen vahvistuttua alkuvuodesta 2022 kohteen suunnittelu, luvitus, vanhojen rakenteiden purkaminen ja uuden rakentaminen on tapahtunut vauhdikkaasti ja kustannustehokkaasti muutamassa kuukaudessa. Hanke on pysynyt hyvin aikataulussa eikä rakennustarvikkeiden saatavuudessa ole ollut ongelmia.

– Peruskunnoltaan hyvän rakennuksen korjaaminen on yleensä kustannustehokkaampaa ja nopeampaa kuin uuden rakentaminen, rakennuttajapäällikkö Harju toteaa.

Peruskunnoltaan hyvän rakennuksen korjaaminen on yleensä kustannustehokkaampaa ja nopeampaa kuin uuden rakentaminen.

Harjun mukaan kiinteistöyhtiö palvelee vuokralaista myös peruskorjauksen jälkeen mahdollisissa kehitys- ja muutostöissä.

– Haluamme tarjota asiakkaille sellaisia tiloja, joissa he voivat keskittyä omiin ydintoimintoihinsa.

Uutta ja käytännöllistä

Primo Finlandin uudet tilat ovat suuremmat ja paljon käytännöllisemmät kuin entiset tilat. Tehdas on kokonaan yhdessä tasossa, mikä mahdollistaa lean-filosofian mukaiset tuotantolinjat, joissa myös tuotantokapasiteetin nosto on mahdollista.

Jari Lehtimäki, Jari Lassila, Kimmo Rinta-Nikkola.

– Uusia tiloja on suunniteltu ja rakennettu kestävän kehityksen ehdoilla. Pystymme jatkossa esimerkiksi seuraamaan kaikkien tuotantolinjojen sähkön- ja vedenkulutusta, kertoo tuotantopäällikkö Lassila.

– Myös tuotannon jäähdytysvesijärjestelmä on rakennettu aivan uudella tavalla ja pystymme kierrättämään vettä prosessissa ilman kemikaalien käyttöä, sanoo teknisestä kehityksestä vastaava Rinta-Nikkola.

Lehtimäki uskoo turvallisten ja työntekijäystävällisten tilojen lisäävän työtyytyväisyyttä. Uutuuttaan hohtavissa konttoritiloissa on sekä isoja yhteisiä tiloja että yksityisiä työhuoneita.

Kansainvälisen konsernin arkeen kuuluvat Teams-palaverit ja -koulutukset ja niiden takia tiloissa on myös useampia neuvottelu- ja webinaarihuoneita. Rakennukseen on suunniteltu ja toteutettu yksi iso kahvi- ja taukoruokailutila.

– Edellisissä tiloissa meillä oli kuusi pientä kahvihuonetta. Tämä on siihen selvä parannus ja lisää varmasti yhteisöllisyyttä, Lehtimäki myhäilee.

 

LUE MYÖS:

Primo Finland muuttaa Wärtsilän vanhoihin teollisuushalleihin

Vastaa