Presto Paloturvallisuus osti Westsafetyn – Asiakkaille tarjolla laajempia palveluita

Jari Kortelainen, Jani Pitkämäki ja Esa Karlsson

Presto Paloturvallisuus osti Pohjanmaalla toimivan Westsafetyn. Preston johtajat vakuuttuivat Westsafetyn perustajien halusta lisätä palvelutarjontaa ja kehittää toimintaa.

Presto Paloturvallisuus jatkaa yritysostoja. Viime vuosien yrityskaupat saivat jatkoa nyt Pohjanmaalla, kun paloturvallisuuspalveluja tarjoavan Westsafetyn perustajat myivät yrityksensä Prestolle.

– Meidät vakuutti Westsafetyn osaava henkilöstö ja omistajien aito halu kehittää toimintaansa. Esille nousi myös halu laajentaa tarjoomaa asiakkaille, kertoi Preston Suomen yrityskaupoista vastaava johtaja Jari Kortelainen.

Kortelainen kertoi, että yrityskauppaa hierottiin reilu puoli vuotta. Sinä aikana vahvistui hyödyt Westsafetyn nykyisille asiakkaille.

Suurempi yritys voi tarjota asiakkailleen laajempia ja kokonaisvaltaisia paloturvallisuuspalveluja. Voimme tarjota myös tarpeellisia lisäpalveluita, kuten koulutusta ja ensiaputarvikkeita, Kortelainen kertoi.

Meillä on mukautuva, osaava ja ammattitaitoinen seitsemän hengen porukka.

Perustettu vuonna 2013

Westsafe on perustettu vuonna 2013. Yhtiöllä on toimipisteet Mustasaaressa ja Kauhajoella. Yhtiön ovat perustaneet Esa Karlsson ja Jani Pitkämäki.

– Yritys on kasvanut hallitusti ja kannattavasti joka vuosi. Viime vuonna kerrytimme liikevaihtoa reilut 850 tuhatta euroa. Meillä on mukautuva, osaava ja ammattitaitoinen seitsemän hengen porukka, toimitusjohtaja Karlsson kertoi.

Karlsson kertoi, että yrityksen myymiseen motivoi halua palvella asiakkaita kokonaisvaltaisemmin.

– Yrityksen myymiseen motivoi ja vaikutti myös Preston tunnettuus alan johtavana toimijana sekä yhteneväinen ajattelumalli toimintatavoista ja aidosta halusta olla yhdessä paloturvallisuusalan edelläkävijöitä.

Presto kasvanut vahvasti

Presto on ostanut viime vuosina muitakin yrityksiä. Vuonna 2020 Presto osti Seinäjoelta Sammutinhuolto Tiisjärven ja Kokkolasta Sammutinhuolto Saaren.

Vuonna 2021 Presto osti koulutusyhtiö Alertumin. Samana vuonna myös Suomen Ensiapukoulutus Oy, Uudenmaan Koulutuskeskus Oy sekä Peltaco Oy:n paloturvallisuuden toiminnot liittyivät osaksi Prestoa.

Viime vuonna Presto vahvisti tuotevalikoimaansa ja osaamistaan myös ensiaputuotteisiin ja defibrillaattoreihin, kun kuopiolainen Safedo liittyi osaksi Prestoa.

– Tänä vuonna Presto jatkaa aktiivista kasvustrategiaansa ja tuo kokonaisvaltaisia uusia palveluja kaikille asiakasryhmille. Olemme parhaillaan lanseraamassa kiinteistöille, taloyhtiöille, liikehuoneistoille sekä tapahtumille vaivatonta Pelastussuunnitelma-konseptia, Preston maajohtaja Tero Roivainen kertoi.

Westsafety ammattilainen palokatkoissa

Westsafety tuo Prestolle myös uutta erikoisosaamista. Westsafety on on nimittäin erikoistunut palokatkojen rakentamiseen vanhoihin ja uusiin kiinteistöihin.

– Palokatkot ovat viime vuosina kasvaneet merkittävästi, ja niihin on osa Westsafetyn henkilökunnasta kouluttautunut sertifiointeineen, Westsafetyn toimitusjohtaja Esa Karlsson kertoi.

 

LUE MYÖS:

Tarkista johdot ja valvo tulia – LähiTapiola Pohjanmaan vinkit paloturvallisuuteen joulun alla

Vastaa