Pietarsaaren seutu tarvitsee 2 500 uutta työntekijää – Heinäkuisessa tapahtumassa kerrotaan alueen palveluista ja mahdollisuuksista

Pietarsaaren seudun yritykset, kunnat ja koulutuksenjärjestäjät esittäytyvät 19. heinäkuuta alueelle muuttamista harkitseville. Kaikille avoimessa tapahtumassa kerrotaan niin työmahdollisuuksista kuin alueen palveluista ja asumisesta.

Länsirannikko on viime aikoina ollut paljon valtakunnan uutisissa isojen investointiaikeiden takia. Pienemmälle huomiolle ovat jääneet lukuisat pienemmän kokoluokan laajennukset ja kasvusuunnitelmat.

– Monet pienet ja keskisuuret yritykset Pietarsaaren seudulta ovat kasvuhalukkaita. Tällä seudulla tapahtuu ja moni yritys usealta eri alalta tekee investointeja, kertoo Pietarsaaden seudun Kehittämisyhtiö Concordian projektipäällikkö Heidi Matinlassi Talent Insights hankkeesta.

Toukokuussa julkaistun Attract! -selvityksen mukaan Pietarsaaren seudun yritykset tarvitsevat lähes 2 500 uutta työntekijää kolmen seuraavan vuoden aikana.

– Tarve jakautuu aika tasapuolisesti. Noin 50 prosenttia työpaikoista on tuotannossa ja noin 50 prosenttia erilaisia asiantuntijatöitä.

Rekrytointitapahtuma 19. heinäkuuta

Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordia järjestää rekrytointitapahtuman 19. heinäkuuta. Campus Allegron aulassa ja sisäpihalla järjestetyssä tapahtumassa esittäytyvät 28 yrityksen lisäksi Pietarsaaren, Pedersören, Uusikaarlepyyn, Kruunupyyn ja Luodon kunnan edustajat, useat koulutusjärjestäjät sekä asuntoyhtiöt.

Matinlassi kertoo, että ideana on esitellä alueelle muuttamista harkitseville koko elämän kirjo työstä vapaa-aikaan ja asumiseen.

– Yritämme tarjota kiinnostuneille mahdollisimman laajan kokonaispaketin.

Perinteinen tapahtuma

Rekrytointitapahtuma järjestetään tänä kesänä neljättä kertaa tällä konseptilla. Matinlassi kertoo, että tapahtuma on kaikille avoin.

Tapahtumaa on kuitenkin markkinoitu erityisesti seudulla aiemmin asuneille. Kaikkiaan noin 2 500 henkilölle on lähetetty postitse kutsu tapahtumaan.

Matinlassi kertoo, että Pietarsaaren seudulla aiemmin asuneiden on ajateltu olevan jo valmiiksi myönteisiä muuttamaan takaisin.

– Kutsut ovat saaneet positiivisen vastaanoton. Tiedämme, että kutsutut ovat tulleet tapahtumaan aikaisempina vuosina, ja myös rekrytointeja on tehty.

Keskellä Jaakon Päivien festivaaliviikkoa

Rekrytointitapahtuma järjestetään keskellä Jaakon Päiviä, jolloin Pietarsaaressa järjestetään hyvin monenlaista ohjelmaa. Rekrytointimessujen ajankohta ei ole sattumaa.

– Jaakon Päivien aikaan monet Pietarsaaren seudulta kotoisin olevat sekä toistuvat kesävieraat on muutenkin alueella käymässä. Niiden päivien aikana eri tapahtumissa käy lähemmäs 100 000 henkilöä.

Jaakon Päivät vaikuttavat ohjelman luonteeseen muutenkin. Matinlassi kertoo, että rekrytointitapahtumassa on muun muassa Pietarsaaren seudulle aiemmin muuttaneiden haastatteluita, arvontaa, kahvitarjoilua sekä yllätysohjelmaa.

Talent Insights

Pietarsaaren seudun ja Kristiinankaupungin yhteishanke Talent Insights alkoi 1.10.2021 ja kestää 27 kuukautta.

Tavoitteena on muun muassa lisätä osaavan työvoiman saatavuutta, toimia lisääntyneen sisäänmuuton puolesta sekä kehittää yritysten työnantajaimagoa.

Rahoittaja on Euroopan maaseuturahasto Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta.


 

LUE MYÖS:

”Kom hit, här finns jobb!” – Jakobstadsregionen sänder ut starka budskap

Vastaa