LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat: ”Älä matkusta ilman matkavakuutusta”

Mats Ingman, Annika Huima. LokalTapiola, Lähitapiola
Mats Ingman, Annika Huima.

Koronapandemian iskiessä monet säästivät rahaa jättämällä matkavakuutuksen hyllylle. Viimeistään nyt, kun yhteiskunta on taas avautunut, on korkea aika varmistaa, että oma matkavakuutus on oikealla tasolla.

Palveluneuvoja Annika Huima ja myyntijohtaja Mats Ingman ovat yhteensä palvelleet yli 30 vuotta LähiTapiola Pohjanmaalla. Asiantuntijat haluavat välittää yksinkertaisen mutta tärkeän viestin, joka pätee etenkin näin talvilomien aikana:

– Älä matkusta minnekään ilman matkavakuutusta, Annika Huima sanoo.

– Jos matkalla tapahtuu jotain, on LähiTapiolan matkavakuutus hyvä olla taskussa, Mats Ingman sanoo.

Edullinen vakuutus, joka korvaa myös kalliit vahingot

Mats Ingman, lokaltapiola
Mats Ingman.

Jatkuvan matkavakuutuksen hintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Nuori ihminen voi saada vakuutuksen jopa vain 30 euron vuosihintaan.

Hyvä matkavakuutus korvaa esimerkiksi lääke- ja hoitokulut, jotka varsinkin ulkomailla voivat usein olla korkeita. Pahimmillaan matkan keskeytyessä matkavakuutus korvaa myös kotimatkan. Jos kyseessä on ambulanssilento niin hinta voi olla hyvinkin korkea.

– Sellaisia sairaankuljetuksia tarvitaan kuitenkin harvoin, mutta kun oma lapsi saa akuutin korvasäryn tai kuume nousee ulkomailla, halutaan apua nopeasti ilman, että korkeita kuluja on mietittävä, Mats Ingman sanoo.

Apua sekä kotimaassa että ulkomailla

Paikoittain ulkomailla voi jopa ylipäänsä olla hankalaa saada hoitoa ilman vakuutustodistusta. Jos sinulla on LähiTapiolan vakuutus, voit ladata todistuksen helposti kirjautumalla verkkopalveluun pankkitunnuksillasi.

Matkavakuutuksen omaaville on myös olemassa kansainvälinen hätäpalvelu, johon voi soittaa ympäri vuorokauden.

– Sieltä saa nopeasti vastauksia kysymyksiin, kuten missä lähin hoitolaitos sijaitsee tai mihin sairaalaan kannattaa hakeutua, Mats Ingman sanoo.

Suomessa matkustaessa TerveysHelppi -mobiilisovellus palvelee myös LähiTapiolan asiakkaita. Sovelluksen kautta saa nopeasti yhteyden hoitajiin, jotka voivat myös tarvittaessa konsultoida lääkäriä.

Sisältö voi vaihdella

Annika Huima. LokalTapiola
Annika Huima.

Matkavakuutuksia on erilaisia ja oman vakuutuksen sisältö kannattaa tarkistaa. Kun yleiskielessä puhutaan matkavakuutuksesta voi kyseessä olla matkustajavakuutus, matkatavaravakuutus tai yhdistelmä näistä molemmista.

– Matkatavaravakuutus on hyvä olla esimerkiksi, jos matkaillessasi häihin kadotat yhtäkkiä mekon tai puvun sisältävän laukun, Ingman sanoo.

Annika Huima kertoo, että matkavakuutuksen suoja alkaa usein jo ennen matkan alkamista. Peruuntumisturva korvaa etukäteen maksetun matkan peruuntumisen, jos esimerkiksi perheenjäsen sairastuu äkillisesti.

Onnettomuuksia sattuu kaikkialla

LähiTapiolan matkavakuutus on voimassa yli 50 kilometrin pituisilla matkoilla lukuun ottamatta esimerkiksi matkat kesämökille tai opiskelupaikalle.

Matkavakuutus korvaa sekä matkan aikana alkavista sairauksista että tapaturmista aiheutuvat hoitokulut. Annika Huima kuitenkin muistuttaa, että suurin osa onnettomuuksista tapahtuu kotona tai sen lähellä.

Tämän takia LähiTapiolan asiantuntijat suosittelevat myös tapaturmavakuutuksen pohtimista, jos sinulla ei sitä vielä ole.

LähiTapiolan vakuutukset voi ostaa verkossa osoitteessa lahitapiola.fi, soittamalla numeroon 06 534 2000 tai käymällä LähiTapiola Pohjanmaan toimistolla.

 

LUE MYÖS:

Huolehdi henkilöstön hyvinvoinnista – LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat: ”Henkilöstö on yhtiön tärkein resurssi”

Vastaa