Alexandria menestyy strukturoiduilla tuotteillaan – Kaksikielisyys ja henkilökohtainen palvelu vahvuuksina Pohjanmaalla

Panu Kamila är områdeschef på Alexandria. Kennet Dalgren och Jonas Vironen arbetar som private bankers.
Panu Kamila, Kennet Dalgren, Jonas Vironen.

Alexandria kasvaa nopeasti strukturoitujen sijoitustuotteiden saralla. Monet asiakkaat arvostavat etenkin eri tavoin pääomaturvattuja tuotteita.

Alexandria on jo useampana vuonna haalinut niin kansallisia kuin pohjoismaisia tunnustuksia strukturoiduista sijoitustuotteistaan. Nyt viimeisimpänä suomalaisyhtiö palkittiin Euroopan parhaasta sijoitusmenestyksestä*.

– Menestyksemme perustuu siihen, että kilpailutamme ensin itse valikoiman strukturoituja tuotteita, joten asiakkaille on tarjolla ainoastaan parhaat vaihtoehdot, kertoo Alexandrian Pohjanmaan aluepäällikkö Panu Kamila.

Alexandria ei siis itse laske liikkeeseen omia strukturoituja sijoitusinstrumentteja, vaan välittää ja myy valikoitua parhaimmistoa yhteistyökumppaneidensa tarjonnasta. Toimintatavan taustalla on ajatus, ettei kukaan voi olla paras kaikessa.

– Goldman Sachs on hyvä tietyillä osa-alueilla, J.P. Morgan taas toisilla, Kamila selventää.

Goldman Sachs on hyvä tietyillä osa-alueilla, J.P. Morgan taas toisilla.

Tuotto aina sidottu johonkin

Täysin riskittömiä sijoituksia ei olekaan, mutta strukturoiduilla tuotteilla riskitasoon on mahdollista vaikuttaa. Tunnusomaista näille tuotteille on, että niillä on tietty juoksuaika, joka Alexandrian tapauksessa on tyypillisesti 3-7 vuotta.

Tuotteet rakentuvat niin, että tuotteen arvo on aina sidottu tiettyyn kohde-etuuteen, esimerkiksi öljyn, kullan, yksittäisen osakkeen tai kenties osakeindeksin hintaan, joka puolestaan vaikuttaa tuotteen tuottoon. Tuote voi myös sisältää pääomaturvan, toisin sanoen asiakkaan pääoma voidaan suojata osittain tai kokonaan eri keinoin.

– Asiakkaalle on mahdollista rakentaa räätälöityjä, omaan riskitasoon soveltuvia ratkaisuja, Kamila sanoo.

Viime vuonna Alexandria lanseerasi 106 erilaista strukturoitua tuotetta.

Jonas Vironen och Kennet Dalgren arbetar som private bankers. Panu Kamila är områdeschef på Alexandria.
Jonas Vironen ja Kennet Dalgren työskentelevät yksityispankkiireina. Panu Kamila on Alexandrian Pohjanmaan aluepäällikkö.

Valonpilkahduksia epävarmuuden keskellä

Panu Kamilan mukaan 2020-luku on tähän asti ollut epävarmuuden aikaa, jota ovat varjostaneet toinen toistaan seuranneet kriisit. Esimerkkeinä hän nostaa esiin sodan, energiakriisin, energiashokin, korkean inflaation ja korkoshokin. Mikään ei tietenkään ole varmaa, mutta useiden asiantuntijoiden mukaan korkohuippu on tällä erää saavutettu.

– Sijoitusympäristö näyttää joka tapauksessa huomattavasti valoisammalta kuin vuosi sitten, Kamila toteaa.

Panu Kamila työskentelee yrityksen Vaasan konttorissa, joka toimii osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 15. Omassa konttorissa on Kamilan näkemyksen mukaan hyvä draivi päällä, ihan niin kuin koko Alexandriassa, jolla tiukoista ajoista huolimatta on takanaan eräänlainen ennätysvuosi.

– Pohjanmaan konttorimme erottuu muista kaksikielisyydellä ja sillä, että asiakkaidemme joukossa on aivan tavallisten palkansaajien ja eläkeläisten lisäksi huomattavan paljon yrittäjiä, Kamila kertoo.

Sijoittamista ja säästämistä

Alexandrian erikoisalaa ovat sijoittaminen ja säästäminen. Ydintoiminta kattaa laajan valikoiman rahastoja. Punaisena lankana yrityksellä on aina perustamisvuodesta 1996 lähtien ollut henkilökohtainen asiakaspalvelu.

– Monet asiakkaat kaipaavat ikään kuin kaikupohjaa ajatuksilleen. Halutaan jutella jonkun kanssa, meni markkinoilla sitten hyvin tai vähän huonommin, Panu Kamila pohtii.

*Artikkelin alussa mainitut palkinnot jaettiin ”European Structured Products & Derivatives” -konferenssissa Lontoossa. Alexandrian verkkosivuilta alexandria.fi löytyy yrityksen yhteystiedot sekä lisää tietoa kilpailusta.

 

LUE MYÖS:

Alexandria firar 20 år i Vasa – Det växande teamet firar mest i arbetets tecken

Vastaa