2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaskiluodon satamassa vilkasta on koronasta huolimatta, Vaasan Hovioikeudenpuistikolle tulee uusi kahvila ja koulut valmistautuvat oppilaiden paluuseen

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & yrittäjyys

Vaskiluodon sataman toiminta on vilkasta koronasta huolimatta, uutisoi YLE Pohjanmaa. Parhaillaan Vaskiluodossa puretaan tuulivoimalaitosten jättimäisiä osia, ja seuraava tuulivoimakomponentteja kuljettava kiinalaislaiva tulee Vaasaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Työ- ja elinkeinoministeriö on 30.4. täsmentänyt yksinyrittäjätuen kriteerejä. VASEK ohjeistaa lukemaan huolellisesti tuen kriteerit ja ohjeet, sillä puutteellisesti täytetty hakemus hidastaa merkittävästi sen käsittelyä.

Vasekin yritysneuvojat Kjell Nydahl ja Antti Alasaari.

Vaasan Hovioikeudenpuistikon kävelykadulle tulee uusi kahvila, kertoo Vasabladet. Vielä tuntemattomattona pysyttelevä kahvila on tehnyt tiloissa muutostöitä helmikuusta lähtien.

Politiikka & yhteiskunta

Pohjalaiskansanedustajat eivät kannata verovähennysoikeutta tietotekniikkahankintoihin, joita on tehty etäkoulun takia. YLE Pohjanmaan mukaan enemmistö vastanneista kansanedustajista muistutti, että vastuu opiskeluvälineiden tarjoamisesta on koululla.

Vaasan kaupunginvaltuusto käsitteli tieasioita kokouksessaan maanantaina ja esitys Yhdystien rampin poistamisesta kaatui selkein lukemin, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Kaavasta on jo tehnyt valituksen Vaasan ympäristöseura, jonka mukaan uudet liikennejärjestelyt häiritsisivät uhanalaisia liito-oravia.

Hallitus kertoi maanantaina linjauksistaan liittyen koronarajoitusten purkamiseen ja jatkamiseen, uutisoi YLE. Hallitus päätti muun muassa, että ravintolat avautuvat asteittain kesäkuun alusta, kokoontumisrajoitusta löysätään 50:een ihmiseen ja yli 70-vuotiaiden karanteeni jatkuu.

Tutkimus & koulutus

Vaasan yliopiston Levón-instituutin uudeksi johtajaksi on nimitetty tekniikan tohtori Marjaana Suutarinen, kertoo Vaasa Insider. Hän siirtyy työhön Finland International Education Oy:stä ja tehtäviin kuuluu Levón-instituutin aikuis- ja täydennyskoulutuksen voimakas kehittäminen tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti.

Marjaana Suutarinen.

Vaasan ammattikorkeakoulun koordinoima Reboot-valmennus pilotoidaan keväällä 2020 Suomessa, Belgiassa, Kreikassa ja Isossa-Britanniassa. Pilotointiin osallistuvat työttömät ja alityöllistetyt korkeakoulutetut, sekä valmentajat ja kouluttajat.

Tauno Kekäle vaihtoi korkeakoulumaailman EU-hankkeisiin. Vaasa Insiderin mukaan Kekäle aloitti Merinovan asiantuntijana projektissa, jonka tarkoituksena on lisätä vaasalaisten organisaatioiden EU-rahoituksen hakemista.

Opetushallitus antaa lähipäivinä tarkempia ohjeistuksia opetuksen järjestämisestä loppukevääksi. Vaasan kouluissa noudatetaan tavanomaista tarkempia hygienia- ja turvasääntöjä. Hyväksyttävä peruste poissaoloon on esimerkiksi sairaus tai oppilaan tai hänen perheenjäsenensä kuuluminen tartuntavaaran näkökulmasta riskiryhmään.

Vastaa