2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasassa asuntojen hintakehityksessä suuria eroja, viikosta tulossa kylmä ja sateinen

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Jens Wiklund on valittu johtamaan Nordean uutta Group Financial Steering yksikköä. Kolmentoista vuoden jälkeen ulkomailla Wiklund palaa nyt Suomeen ja työskentelee Helsingistä käsin.

Jens Wiklund.

Vaasa käy läpi omaa sisäistä urbanisaatiota, kun kerrostaloasuntojen hinnat tietyillä alueilla ovat pysyneet kutakuinkin samalla tasolla, mutta monella muulla alueella hinnat ovat laskeneet viiden vuoden takaisesta, Vasabladet kirjoittaa. Siinä missä hintataso on ennallaan keskustassa, Palosaarella ja Vaskiluodossa, ovat hinnat pudonneet esimerkiksi Sepänkylässä ja Huutoniemellä, jossa on Vaasan alhaisimmat neliöhinnat tällä hetkellä.

Myyntityön haasteena on monesti asiakkaiden varauksellisuus, jokka ilmenee esimerkiksi toiveenaa ”anna kun mietin ja palaan asiaan”. Tällaisissa tilanteissa on Christoffer Lundströmin mukaan parasta kun myyjä uskaltaa selvittää totuuden asiakkaan kiinnostuksesta, ja siten säästää molempien aikaa.

Christoffer Lundström.

Koulutus & liikenne

Viikonloppuna poliisi otti kiinni useita nuoria miehiä autolla kaahailun takia. Yle Pohjanmaa tiedottaa että esimerkiksi Karperöntien rampin kohdalla pysäytettiin 18-vuotias, jolla oli vauhtia lähes 200 kilometriä tunnissa satasen alueella.

Peruskoulujen lähiopetus alkaa tulevana torstaina, jolloin kaikki oppilaat palaavat kouluun. Vielä tällä viikolla ruokailu toteutetaan eväspakettien muodossa, mutta koulukyytien pitäisi toimia normaalisti, Yle Pohjanmaa tiedottaa.

Vaasan alueella on varastettu tavallista enemmän veneitä ja peräkärryjä kevään aikana, Svenska Yle uutisoi. Osa varastetuista esineistä on löydetty mutta suurin osa on edelleen kateissa ja kuvaus tuotteista löytyy poliisin sivuilta.

Yhteiskunta & kulttuuri

Voiko koronavirus levitä viemäriverkoston kautta kodista toiseen, ja kuinka kauan virus säilyy esimerkiksi auton pinnoilla? Lue vastaukset koronaan liittyviin kysymyksiin joita lukijat ovat lähettäneet Ilkka-Pohjalaiselle.

Folkhälsan järjestää uimakouluja Vaasan seudulla koronasta huolimatta myös tänä kesänä, kertoo Vasabladet. Vielä on hieman epäselvää miten uimakoulut järjestetään, varsinkin jos suosio on yhtä suurtia kuin viime vuonna jolloin 3000 lasta osallistui uimakoukutoimintaan.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan luvassa on kylmä viikko koko maassa. Istutukset kannattaa suojata yöpakkasten varalta ja päiväsaikaan on hyvä varautua sateeseen, Yle kertoo.

Vastaa