2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasan viime vuoden tilinpäätös positiivinen, tänään siirrytään kesänopeuksiin Pohjanmaalla

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Vaasan kaupungin viime vuoden tilinpäätös osoittaa 7,1 miljoonan ylijäämää, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa. 16,4 miljoonan euron tulosparannus on kaupunginjohtaja Tomas Häyryn mukaan kovan työn tulos.

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry. (Kuva: Linus Lindholm)

Mustasaaren kunnan tilinpäätös on alijäämäinen. Ennuste oli positiivinen, mutta lopulta alijäämää kertyi 1,7 miljoonaa, Vasabladet kirjoittaa.

Koronavirus on vaikuttanut yllättävän vähän asuntokauppaan Vaasassa. Etenkin uudet kohteet ovat liikkuneet hyvin, ja ostajina on usein ollut nuoret ensiasunnon hakijat. Lue aiheesta lisää.

Liikenne & ympäristö

Rekoringin myynti on lisääntynyt huomattavasti koronan takia, Vasabladet kertoo. Taustalla on ruoan hamstraamisen lisäksi lisääntynyt kiinnostus puhtaita raaka-aineita kohtaan.

Tänään siirrytään pohjalaisteillä kesänopeuksiin. Vaikka muutostyö alkaa tänään, astuu uusi rajoitus voimaan vasta kun rajoitusmerkit on vaihdettu, Yle Pohjanmaa muistuttaa.

Huhtikuun alusta Vaasan paikallisliikenteen busseihin saa ottaa mukaan polkupyörän, Yle Pohjanmaa tiedottaa. Koronatilanteen vuoksi toivotaan maksutavaksi esimerkiksi WalttiMobiili-sovellusta käteisen sijaan.

Ihmiset & koulutus

Hallitus ehdotti eilen rajoitustoimien jatkamista kuukaudella, eli aina 13.5. asti. Uudenmaan liikkumisrajoitukset pyritään purkamaan kuitenkin jo 19.4, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa.

Vaasan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Juha Salosen mukaan osa koronaviruspotilaista on jo päässyt eristyksistä. Virus kuitenkin näyttäisi pysyvän elimistössä yllättävän pitkään, joten THL:n suosittelema viikon eristysaika ei näyttäisi olevan riittävä, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa.

Wasa Teaterin uusi johtaja on yksimielisellä päätöksellä Ann-Louise Bertell. Hän on toiminut aiemminkin samaisen teatterin johtajana, nykyinen pesti on viisivuotinen, Vasabladet kirjoittaa.

Vaasan kaupungin kotisivuilta löytyy vinkkejä poikkeukselliseen arkeen. Tarjolla on mm. runoklubia ja virtuaalisia museokierroksia.

Vastaa