2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasan suunnitellaan sähköpotkulautojen vuokrausasemaa, elokuussa järjestetään Kyröön käräjät ja Vaasa avasi sähköisen ilmoituspalvelun rottahavainnoille

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Yrittäjyys & yhteistyö

Vaasan ja Seinäjoen välille kaivattaisiin lisää yhteistyötä, mutta monet kokevat, että kaupunkien välillä hiertää. Ilkka-Pohjalaisen mukaan ratkaisuja yhteistyölle haetaan elokuussa toistamiseen järjestettävässä Kyröön käräjät -keskustelutilaisuudessa.

Vaasaan suunnitellaan täksi syksyksi Business Finlandin rahoittamaa sähköpotkulautavuokrauksen pilottihanketta, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Hanketta ajaa Sisäsataman Terassi Oy projektipäällikkönään Tommi Mäki. Vaasan katukuvassa saattaa näkyä syksyllä kolme sähköpotkulautojen vuokrausasemaa.

Tommi Mäki.

Jos yritys ei tee edunsaajailmoitusta, sen toiminta voi Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan vaikeutua, kertoo Talouselämä. Rahanpesulaki velvoittaa noin 300 000 yritystä ilmoittamaan edunsaajiensa tiedot kaupparekisteriin, laissa annettu määräaika ilmoittamiselle oli 1. heinäkuuta.

Työ & talous

Vaasassa Himalajan palveluasumisen yksikössä on aihetta juhlaan, sillä monen vuoden järjestelmällinen työ palkittiin, tiedottaa Vaasan kaupunki. Kahdelle Himalajan pienkodille, Katajalle ja Kastanjalle myönnetään kinestetiikan sertifikaatti, mikä tekee niistä ensimmäiset kinestetiikan laatuyksiköt Vaasassa.

Finnairin kanssa käydyt neuvottelut Kruunupyyn-lentojen avaamisesta uudelleen kesän jälkeen eivät ole tuottaneet tulosta, uutisoi YLE Pohjanmaa. Nyt selvitetään muita vaihtoehtoja ja lentoyhtiöt ovat itsekin olleet yhteydessä alueen suuntaan.

Uusien Nordic Scaleup -ohjelmien tavoitteena on tukea pohjoismaisia kasvuyrityksiä kasvun haasteissa ja auttaa yrityksiä nopeampaan kasvuun. Scaleups tarkoittaa haussa yrityksiä, joissa on vähintään 10 työntekijää ja jotka haluavat kasvaa 5000 työntekijän yrityksiksi. Haku avataan 15.8., tiedottaa Business Finland.

Ympäristö & hyvinvointi

Ruotsinsuomalaisten matkustamisen Suomeen odotetaan vilkastuvan heinäkuussa. YLE Pohjanmaan mukaan Vaasan sairaanhoitopiiri on jo ehtinyt reagoida lomasesongin alkamiseen ja terveysviranomaisilla on tällä hetkellä suuri huoli Ruotsista Suomeen suuntautuvan matkailun vaikutuksista koronatilanteeseen.

Vaasan kaupunki avaa sähköisen palvelun rottahavaintojen ilmoittamiseen Vaasassa ja Laihialla, kertoo YLE Pohjanmaa. Tämän vuoden alun aikana ilmoituksia rottahavainnoista on tehty Vaasassa huomattavasti enemmän kuin aiempina vuosina.

Vaasan sairaanhoitopiiri sai UPM:ltä 20 000 kasvomaskien lahjoituksen, kertoo Vasabladet. Lahjoitus saapui Vaasaan keskusvarastolle UPM:n Pietarsaaren tehtaalta ja sairaanhoitopiiri jakaa kasvomaskit omistajakuntiensa hyödynnettäväksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi. ⁠

Vastaa