2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Haastava kesä edessä ravintoloitsijoilla, etäopetusta kielten osalta esitetään jatkettavaksi tulevaisuudessakin

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Findit.fi kasvaa, kehittyy ja uudistuu uuden perustetun Find it Finland AB yrityksen myötä. Toimitusjohtaja Niclas Östmanin mukaan myyntisivustolla on  vuosien varrella satsattu etenkin turvallisuuteen, ja koronakriisin aikana myynti on noussut jopa 20 prosentilla.

Niclas Östman.

Kesästä on tulossa haastava ravintoloitsijoille johtuen tiukoista rajoituksista koskien aukioloaikoja, asiakasmääriä ja anniskeluaikoja. Svenska Ylen artikkelissa Officen omistaja Jani Mattlar peräänkuuluttaa hallituksen puolelta suurempaa luottamusta ravintola-alaan.

Osakeyhtiöitä on perustettu kevään aikana enemmän kuin aikaisempina vuosina koronasta huolimatta, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Eniten uusien osakeyhtiöiden joukossa on it- ja ohjelmistofirmoja, konsulttiyhtiöitä sekä tilitoimistoja.

Yhteiskunta & koulutus

Eteläpohjalaiset maakuntapäättäjät suosivat ammattikorkeakoulu-yhteistyötä Tampereen kanssa mielummin kuin Vaasan tai Kokkolan kanssa Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa. Yhteistyötä Tampereen suuntana halutaan lisätä jatkossakin, ja vaasalaisia syytetään päättäjätaholta jopa ”omaan pussiin pelaamisesta”.

Elinkeinoelämän keskusliitto esittää, että peruskoulua koskevaan lainsäädäntöön lisätään etäopetus pysyvästi koronan tuomien hyvien kokemusten pohjalta. Varsinkin peruskoulun kieltenopetus pienillä paikkakunnilla voisi hyötyä etäopetuksesta, ja täten laajentaa mahdollisten opiskeltavien kielten kirjoa.

Tulipalot pitivät palolaitoksen henkilökunnan kiireisenä viikonloppuna. Vasabladet kirjoittaa kolmesta eri palosta viikonlopun aikana, joista pahimmassa tuhoutui omakotitalo, ulkorakennus ja kaksi autoa Mustasaaren Tuovilassa.

Ihmiset & ympäristö

Ahvenanmaalta kotoisin oleva kokki Michael ”Micke” Björklund on voittanut Sveriges Robinson-kilpailun, Vasabladet kirjoittaa.  Micke Björklund on Vaasassakin tuttu näky, sillä hän pyörittää Pub Niskaa, vaikuttaa ravintola HEJMin taustalla ja tietenkin monet muistavat hänet edelleen Strömsön kokkina.

Vielä ei ole tarkkaa tietoa rajoittaako koronavirus uimarantojen käyttöä Vaasassa, ja rajoitukset voivat muuttua nopeasti. Tämänhetkisten tietojen mukaan uimarannat kuitenkin ovat auki normaalisti, ja ensimmäiset näytteet otetaan 8.6. Yle Pohjanmaa tiedottaa.

Ramadan kuukausi päättyi eilen id al-Fitr juhlaan, Svenska Yle kertoo. Yleensä paaston päättymistä on juhlittu syömällä hyvin ja tapaamalla ystäviä ja sukulaisia moskeijassa, mutta koronan takia tänä vuonna juhlitaan kotioloissa.

Vastaa