Peter Stolpe: ”Tack, Johanna”

Peter Stolpe. Foto/kuva: Linus Lindholm

Skribenten Peter Stolpe är vd och chefredaktör på Vaasa Insider.

Johanna Haveri, eller Jonsku som hon kallas, har spelat en nyckelroll när det gäller uppbyggnaden av Vaasa Insider. Tusen tack för det!

Jävla rymdprojekt! Så tänkte jag förra gången det var fredagen den trettonde, för bara tre månader sedan. Vår ständiga medarbetare Johanna Haveri ringde då och sade att hon fått ett nytt drömjobb.

Johanna skulle börja jobba med ett rymdprojekt i Vasa. Vem trodde ens att det fanns sådana jobb här? Hur kan man konkurrera med det? Visst flyger vi också men inte riktigt så högt.

Johanna har på många sätt varit väldig viktig när det gäller starten av Vaasa och Botnia Insider.

Trots sin gedigna erfarenhet och goda rykte vågade hon komma med och jobba med oss i uppstartsskedet.

I ärlighetens namn hade vi då inget att visa förutom en dålig PowerPoint-presentation. Trots att presentationen levererades med en usel pitch från min sida förstod Johanna idéen och vågade hoppa ombord. Vilket mod!

Vilket mod!

I dag driver vi en välbesökt webbplats. Vi har ordnat stora event och ger ut en tidning som vi trycker upp över 70 000 exemplar i månaden. Vi har cirka 80 gästskribenter och är på riktigt först, bäst och djupast på österbottnisk business, det som bara var några tomma ord när Johanna kom med.

En stor orsak till att vi kommit så långt är just Johannas insatser. Hon har ett grymt nätverk och en arbetsmoral som få andra.

Johanna är en dam som tar fram laptopen och jobbar när hon väntar på att träffa läkaren på hvc. Inte för att hon måste, tvärtom så säger alla att hon ska ta det lugnt oftare, men för att hon vill.

Nå, nu är det fredagen den 13:e igen. Johanna har jonglerat två arbeten sedan vårt samtal. Nu ska hon få koncentrera sig på det andra. Jävla rymd!

Vi ska ändå göra vårt bästa för att fortsätta knyta henne till oss. Hon kommer garanterat att dyka upp i spalterna igen. Vi ser fram emot brev från rymden.

Medan vi väntar på breven håller vi på att knyta några andra av de bästa medarbetarna i branschen till oss. Vi har redan hittat ett par diamanter.

Problemet är bara att vi behöver 3-4 personer för att ersätta Johanna.

Äsh, vem försöker jag lura? Ingen kan ersätta Jonsku. Tack, Johanna!

LÄS OCKSÅ:

Johanna Haveri: ”Integroidun työyhteisöön askel kerrallaan”

1 thought on “Peter Stolpe: ”Tack, Johanna”

  1. Tack Peter för dina vackra ord. Jag känner mig privilegierad när jag har fått arbeta med dig och Vaasa Insider i startfasen.
    Kiitos myös kaikille ihanille lukijoilleni. Pysykää langoilla, sillä ette pääse minusta kokonaan eroon. Aion jatkossa lähettää teille kirjeitä avaruudesta.

Vastaa