Peter Stolpe: ”Gone Fishing”

Peter Stolpe. Foto/kuva: Linus Lindholm

Kirjoittaja on Vaasa & Botnia Insiderin toimitusjohtaja ja päätoimittaja.

Kesä on haastavaa aikaa monille yrityksille, etenkin pienyrityksille, joissa vaaditaan erityisosaamista. Yksi kerrallaan työntekijät lähtevät lomalle, ja yrityksen on toimittava säästöliekillä parikin kuukautta.

Toisinaan ratkaisuna ovat kesätyöntekijät, mutta yhtä usein olosuhteiden ja talouden vuoksi tuuraajia ei ole järkevää ottaa mukaan.

Tietyillä aloilla voi työskennellä loma-ajan sisään, eli tehdä kovasti töitä ennen tai jälkeen loman, jotta kaikki pyörii poissaolon ajan. Tätä kokeilimme Vaasa Insiderissä viime vuonna.

Kokeilu ei kuitenkaan ollut kovin onnistunut. Valitettavasti media-alalla ei töitä voi tehdä kovin paljon ennakkoon, sillä alalla on pysyttävä kiinni ajankohtaisessa tiedossa ja uutisissa.

Kokeilu ei ollut kovin onnistunut.

Toinen vaihtoehto, jota kokeilimme ensimmäisen toimintavuotemme aikana, oli se, että lomaa ei pidetty ollenkaan. Lyhyellä tähtäimellä se oli hyvä ratkaisu, mutta pitkällä aikavälillä tällainen ei ole kestävää. Työssämme juoksemme maratonia, jossa vaikutamme alueen kehitykseen ja tarvitsemme voimaa päästäksemme maaliin.

Kolmas vaihtoehto, jonka etenkin monet mediat valitsevat, on mennä säästöliekillä koko kesän ajan. Se voi olla oikea taktiikka, mutta ei ole meidän tapamme, sillä työskentelemme aina täydellä teholla ja 100-prosenttisella asenteella.

Mitä jää jäljellä? Juuri se, että viemme toimintamme seuraavalle tasolle. Tänä vuonna sivustomme viettää hiljaiseloa muutamat päivät, kun olemme lyhyellä lomalla ja palaudumme.

Olemme työskennelleet koko kesän täysillä, ja Pohjanmaan parhaiden yritys- ja talousuutisten parissa jatkamme jälleen 9. elokuuta, kun palaamme kaikki lomalta.

Näemme tämän investointina tulevaisuuteen, sillä edessämme odottaa erittäin mielenkiintoinen loppukesä ja syksy.

Tiedämme, että alueella on käynnissä todella merkittäviä asioita. Pinnan alla kuplii kovasti, ja olemme monen suuren uutisen äärellä.

Yhdessä kehitämme Pohjanmaasta ainutlaatuisen paikan, josta kannattaa puhua kaikkialla maailmassa.

LUE MYÖS:

Peter Stolpe: ”Sekä voittajat että häviäjät ovat oikeassa”

Vastaa