Peter Stolpe: ”Gone Fishing”

Peter Stolpe. Foto/kuva: Linus Lindholm

Skribenten är vd och chefredaktör för Vaasa & Botnia Insider.

Sommaren är en knepig tid för många företag, speciellt småföretag där specialkompetens krävs. En efter en går på semester och verksamheten måste gå på sparlåga ett par månader.

I vissa fall går det att lösa med sommarjobbare men lika ofta gör omständigheter och ekonomi så att det inte blir vettigt att ta in inhoppare.

I en del typer av verksamheter kan man jobba in sin egen semester, alltså jobba hårt före eller efter så det hela snurrar runt när man är borta. Den här taktiken körde vi med på Vaasa Insider i fjol.

Men det var inte speciellt lyckat. För tyvärr funkar det inte riktigt i mediabranschen att jobba in längre perioder, då mycket information är en färskvara.

Det var inte speciellt lyckat.

Ett annat alternativ, som vi provade vårt första verksamhetsår, var i praktiken att inte ta ledigt alls. Tillfälligt var det kanske en bra lösning men på lång sikt är det inte hållbart. Vi springer ett maraton där vi vill bidra till att utveckla regionen och behöver kraft för att komma i mål.

Ett tredje alternativ, som speciellt många medier väljer, är att gå sparlåga hela sommaren i stället. Det är kanske rätt taktik men inte vår stil, som mera gillar ”Fullt ös – medvetslös”-stuket.

Nå, vad lämnar kvar då? Jo, just att ta det här ”Fullt ös – medvetslös”-stuket till nästa nivå. I år provar vi att låta sajten stå stilla några dagar medan vi återhämtar oss.

Vi har kört hårt hela sommaren och vi fortsätter att göra det direkt vi alla är tillbaka på jobb den 9:e augusti.

Vi ser det här som en investering inför framtiden. Det är en extremt spännande sensommar och höst vi har framför oss.

Vi vet att det är mycket stora saker som är på gång i regionen. Det bubblar under ytan, vi är fem före något stort.

Tillsammans utvecklar vi Österbotten till något helt unikt, något som är värt att prata om i hela världen.

LÄS OCKSÅ:

Peter Stolpe: ”Sekä voittajat että häviäjät ovat oikeassa”

Lämna ett svar