Joakim Strand: ”Innovatiivisuutta innovaatiorahoitukseen!”

Joakim Strand.

”Energiateema on meillä Vaasassa koko ajan läsnä – koulutuksesta ja tutkimuksesta uusiin infrapanostuksiin ja paikallisliikenteeseen.”

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Vaasa Insider on pohjalaisen päättäjän uutismedia. Tilaajana pääset käsiksi seudun yritysten tuoreimpiin talousuutisiin ja mielenkiintoisimpiin henkilökuviin. Samalla tuet hyvin kirjoitettua paikallista talousjournalismia.

Olen jo tilaaja: kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi

En ole tilaaja: Tilaa lukuoikeus tästä ja aloita 14 päivän ilmainen tutustumisjaksosi

Luo tili

1 thought on “Joakim Strand: ”Innovatiivisuutta innovaatiorahoitukseen!”

 1. Erittäin suuret kiitokset Eskolalle Vaasan mallin nostamisesta suomalaisten tietoisuuteen. Toivottavasti Vaasa voi käyttää Eskolan lausuntoa markkinoidessan kaupunkinsa ulkomaalaisille yrityksille kuten Teslalle ja muille. Jos teollisuusyrityksen johtaja näin väittää niin se on erittäin uskottavaa.

  Kiitokset myös Strandille innovatiotukijärjestelmän kehittämisehdotuksesta kohti systeemiajattelua ja sitä kautta kohti selkeisiin yhteisiin tavoitteisiin sitoutuneiden klustereiden tai konsortioiden tukemiseen. Hyvä esimerkki kapean fokuksen päätösvalmistelusta on LVM:n ehdotus jättää kasitie pois runkoverkoehdotuksesta. Systeemiajattelu olisi sitä, että katsotaan asiaa sen kannalta missä on nyt ja tulevaisuudesta parhaat markkinaehtoiset T&K-panostustukset, vientipotentiiaalit ja teollinen jalostusarvo. Näillä kriteereillä 8-tie ei varmastikaan jätettäisi runkoverkon ulkopuolelle. Hyvän faktapohjan antaa alue- ja kaupunkikehityksen asiantuntija Timo Aro näillä tiedoilla: Tiesitkö, että Rannikko-Suomen 30 km käytävä:
  – 12,8 % maapinta-alasta
  – 42,8 % asukkaista
  – 53,1 % työpaikoista
  – noin 60 % arvonlisäyksestä
  – noin 70 % T&K-menoista
  – noin 75 % viennistä
  – kasvua +500 000 asukasta 1990-2017

  Luulisi että maan edun mukaista olisi tukea tämän alueen kehityksen jatkumista ja vahvistumista mm. panostamalla 8-tien kehittämiseen. Ikävä kokea että puoluepolitiikka ajaa maan etujen edelle.

Vastaa