Vaasa International kasvaa ja kehittyy – Vaasan yliopisto liittyy yhteisöön

Kättely Vaasa taustakuva Mikael Matikainen
Taustakuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki

Vaasan seudulla toimivat yliopistot ja korkeakoulut näkevät yhteishankkeiden arvon. Vaasa Internationalin verkostoon kuuluu nyt viisi korkeakoulua.

Vaasa International on Vaasa Insiderin pyörittämä alueen yhteinen kansainvälinen sivusto, jonka tuki on jo ensimmäisenä toimintavuotena ollut vahvaa. Tällä viikolla selvisi, että Vaasan yliopisto lähtee myös mukaan yhteistyöhön. Uusi sponsori otetaan kiitollisesti vastaan.

– Vaasan yliopiston liittyminen yhteisöön on meille hyvin tärkeää. Yliopistolla on tärkeä rooli kaupungissa, alueella, maisemassa, maassa ja maailmassa, sanoo Vaasa Internationalin ja Vaasa Insiderin päätoimittaja Peter Stolpe.

Vaasa International banner » www.vaasainternational.fi - Business | Education | Living | Travel - English news from Vaasa and Ostrobothnia

Liittyy hienoon kokonaisuuteen

Hanken, Novia, VAMK ja Åbo Akademi ovat jo ennestään Vaasa Internationalin sponsoreita. Kansainvälinen vetovoima on erittäin tärkeää näille korkeakouluille, joiden on houkuteltava yhä enemmän ulkomaalaisia opiskelijoita turvatakseen kansainvälisten osaajien riittävyyden tulevaisuudessa.

Korkeakoulut ovat erittäin tärkeitä Vaasan seudulle että Suomelle, mutta ne ovat kuitenkin vain yksi osa kuviota. Yritykset ja elinkeinoelämä mahdollistavat esimerkiksi julkisen sektorin rahoituksen ja ovat ratkaisevia myös alueen tulevaisuuden kannalta.

Elinkeinoelämä tarttuu haasteeseen

Vuosien varrella on huomautettu, että eri toimijoiden ja joskus jopa kilpailijoiden välinen yhteistyö on erityisen vahvaa Vaasan seudulla. Tarvittaessa alueen keskeiset toimijat liittyvät usein yhteen sopimaan tärkeistä asioista.

Vaasa International on yksi alusta tällaiselle yhteistyölle. Sen mahdollistamiseksi mukaan ovat jo liittyneet alueen suuryrityksiä kuten Wärtsilä, Hitachi Energy, VEO ja Hogia. Lisää yhteistyötahoja odotetaan innolla.

Aloitetta tukevat myös merkittävät elinkeinoelämän järjestöt, kuten Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Pohjanmaan kauppakamari ja Osuuskunta Viexpo. Muita tukijoita ovat keskeiset toimijat kuten VASEK, Vaasan kaupunki, Visit Vaasa ja Merenkurkun neuvosto, kuten myös Vaasa International Talents -projekti.

Vaasa Internationalin tehtävä

Sivuston ja hankkeen tarkoitus on moniulotteinen. Kyse on esimerkiksi alueen, sen yritysten, koulujen ja organisaatioiden asettamista maailmankartalle. Yhteinen kansainvälinen alusta on tärkeä kanava positiiviselle viestinnälle kaikeasta hienosta, mitä alueella tapahtuu.

Tavoite on edesauttaa kansainvälistä kauppaa ja tiedonsiirtoa sekä houkutella ja sitoa osaajia alueellemme. Alue tarvitsee lisää kansainvälisiä opiskelijoita ja osaajia kehittyäkseen.

Vaasa Internationalin tärkeä tehtävä on myös edistää täällä jo asuvien ihmisten kotoutumista. Sivuston kieli on englanti, mikä avaa ovet kansainväliselle yleisölle.

”Tämä on vain alkua”

Peter Stolpe
Peter Stolpe

Peter Stolpe sanoo, että projektin aloittaminen on helppoa, mutta että tämä on vain alkua. Päätoimittaja uskoo, että todellinen haaste on sivuston jatkuva kehitys ja kiinnostuksen ylläpito, kun kaikki ei ole enää niin kiiltävää, uutta ja jännittävää.

– On helppoa rakentaa pilvilinnoja ja puhua visioista. Totuus on kuitenkin, että toivotetut positiiviset vaikutukset saadaan aikaan vain pitkäjänteisen asenteen ja työn kautta.

Peter Stolpen mukaan laaja kannatus tuo myös mukanaan suuren vastuun.

– Vaasa International on ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa jotain hienoa ja lisäarvoa tuottavaa. Yksin emme pääse kauas, mutta pienistä puroista syntyy suuri joki. Nyt on aika rakentaa yhteistä tulevaisuuttamme.

 

LUE MYÖS:

Vaasa International lanseerattu – Ainutlaatuinen sivusto nostaa Vaasan seudun maailman kartalle

Vastaa