Vaasa International lanseerattu – Ainutlaatuinen sivusto nostaa Vaasan seudun maailman kartalle

Blue earth with arrows circling it and pointing to Vaasa

Tänään Vaasan seudulla ja Pohjanmaalla tapahtuu jotain ainutlaatuista. Tähän päivään kulminoituu työ, joka on ollut pitkään käynnissä kulissien takana.

Uusi verkkoalusta www.vaasainternational.fi avataan tänään. Pidä silmällä uusia sivuja perjantaipäivän aikana, sillä nyt tapahtuu!

Mistä on kyse?

Peter Stolpe.
Peter Stolpe.

Vaasa International on täysin avoin englanninkielinen sivusto. Se houkuttelee ja ankkuroi Pohjanmaalle maailman parasta työvoimaa ja opiskelijoita sekä nostaa Vaasan seudun oppilaitoksineen ja yrityksineen maailman kartalle.

– Alueella tapahtuu niin paljon uskomattoman positiivisia asioita. Olemme olleet aiemmin kehnoja kertomaan niistä maailmalle, mutta nyt asiat saavat uuden käänteen, sanoo päätoimittaja Peter Stolpe Vaasa Insiderista, joka luotsaa uutta sivustoa.

Rahoitus haastavin ponnistus

Peter Stolpe kertoo, että Vaasa International -sivustoa vastaava lanseeraus olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten, mutta sivuston rahoitus on ollut kova pähkinä purtavaksi.

Tuki ELY-keskukselta sai käyntiin projektin, jota nyt johdetaan kokonaan markkinavetoisesti.

– Pitkällä aikavälillä sivuston rahoitus tulee koostumaan monista pienistä puroista, sanoo Stolpe.

Suuri tuki sivustolle

Peter Stolpe on todella kiitollinen saaduista palautteista, joita hän sai esitellessään sivuston ideaa potentiaalisille rahoittajille.

– Lähes kaikki, jotka olen tavannut, ovat sanoneet Vaasa International -sivustolle kyllä. Se on todella hienoa ja olemme tästä valtavan kiitollisia, iloitsee Stolpe.

Olemme tästä valtavan kiitollisia.

Peter Stolpe kertoo, että yritykset, oppilaitokset ja muut toimijat ovat olleet hyvin tietoisia siitä, että tällainen satsaus tarvitaan alueelle.

Uutispalvelun isänä ja inspiraatiolähteenä toimi Peter Hellström Merinovalta, joka oli jo pidemmän aikaa vienyt ideaa ja tarvetta helposti löydettäville englanninkieliselle uutisille eteenpäin eri organisaatioissa.

Ketkä ovat mukana?

Vaasa Internationalin sponsoreina yrityksistä ovat mukana jo muun muassa Wärtsilä, Hitachi Energy ja VEO, sekä oppilaitoksista esimerkiksi Åbo Akademi, Hanken, VAMK ja Novia.

Sponsoreina ovat myös esimerkiksi Viexpo, Pohjanmaan kauppakamari, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ja Merenkurkun neuvosto sekä projektit, kuten Vaasa International Talents.

Mukana ovat tietysti myös seudun tärkeät toimijat, kuten Vaasan kaupunki, VASEK ja Visit Vaasa.

Vaasa International Sponsors

– Mukaan mahtuu vielä lisää sponsoreita, ja sivustosta kiinnostuneet uudet toimijat voivat ottaa meihin Vaasa Insideriin rohkeasti yhteyttä, Peter Stolpe sanoo.

Vaasa Insider ja Botnia Insider jatkavat vahvaa kasvua

Ennestään Vaasa Insider luotsaa vahvasti kasvavaa talousmediaa www.vaasainsider.fi. Satsaus Vaasa Internationaliin ei vaikuta tähän toimintaan.

Vaasa Insiderin talousmediassa sisältö tehdään edelleen suomeksi ja ruotsiksi. Sen myötä talousmedian ja englanninkielisen Vaasa Internationalin kohderyhmät tulevat olemaan erilaisia.

– Panostamme edelleen voimakkaasti www.vaasainsider.fi-sivustoon. Sekin kehittyy vahvoin askelin, jotka tulevat pian toteutumaan, sanoo Peter Stolpe.

Sama koskee myös yrityksen julkaisemaa printtilehteä Botnia Insideria. Lehden levikki on Pohjanmaan mitalla mitattuna valtava, kerralla painetaan yli 70 000 lehteä.

Myös lehden jakelussa kehitys on nopeaa.

– Olemme kehittäneet järjestelmän, jonka avulla voimme massalevikistä huolimatta merkitä yksilöllisesti jokaisen lehden ja seurata, miten esimerkiksi lehdessä oleva yksittäinen tarjous toimii. Tässä on täysin uudenlainen teknologia syntymässä, sanoo Peter Stolpe.

Mitä tapahtuu juuri nyt?

Pidä perjantaina silmällä uutta sivustoa www.vaasainternational.fi, niin olet ensimmäisten joukossa mukana nostamassa Vaasan seutua ja Pohjanmaata maailman kartalle!

 

LUE MYÖS:

Vaasa Insider får Vasa Företagares pris som Årets samarbetspartner

 

Vastaa