WasaCon får ny vd – Byggföretagets orderstock växer kraftigt

Aivar Juus.
Aivar Juus.

Byggföretaget WasaCon har fått en ny vd. Aivar Juus leder företaget sedan början av det här året.

2022 har börjat bra för WasaCon. Orderstocken växer kraftigt och under året kommer flera nya projekt att dra igång.

– Orderstocken och verksamheten växer och vi kommer under början av året att rekrytera ny personal och bredda vårt samarbetsnätverk, säger Aivar Juus.

Aivar Juus började sitt nya jobb som vd för WasaCon i början av det här året.

Erfarenhet från eget företagande

Aivar Juus. Wasacon
Aivar Juus.

Aivar Juus har jobbat i byggbranschen sedan 2000 och har erfarenhet från olika byggföretag. 2009 startade han ett eget byggföretag. Via det egna företaget har han erbjudit projektledningsentreprenader och samarbetat över 11 år med Kaamos Group.

Med WasaGroup, som WasaCon är en del av, har Aivar Juus samarbetat till exempel när det gäller byggandet av köpcenter och daghem.

– Vi lärde känna Aivar för fem år sedan genom gemensamma projekt och hans sätt att jobba fick mig då redan övertygad om hans förmåga att leda, säger Ari Tyynismaa, en av WasaCons grundare och numera styrelseordförande för WasaGroup.

– Nu föddes en möjlighet att anställa Aivar för att lotsa WasaCon framåt, säger han.

En till högprofilsrekrytering

WasaCon fick förstärkning till sina led även i höstas när Reijo Siltamäki anlitades som företagets utvecklingsdirektör. Siltamäki har också tidigare jobbat som företagare i branschen och har även erfarenhet som byggnadsinspektör.

Ari Tyynismaa menar att Juus och Siltamäkis erfarenheter kompletterar varandra.

– Corona har utmanat alla aktörer i byggbranschen de senaste åren, vi ska nu dra nytta av brytningstiden och fortsätta vårt långsiktiga uvecklingsarbete, säger Tyynismaa.

Vi ska nu dra nytta av brytningstiden.

Reijo Siltamäki instämmer.

– Genom att dra nytta av koncernens tjänsteutbud och breda kunnande kan vi betjäna flexibelt och skapa mervärde till fastighetsinvesterare, till företag som behöver verksamhetsutrymme och till offentliga aktörer, säger Reijo Siltamäki.

Helhetstänkande

WasaGroup är en finländsk privatägd koncern i fastighets- och byggbranschen. En sak som skiljer WasaGroup från många andra aktörer är ett helhetstänkande.

Genom konceptet Wasa360 kan koncernen sköta om allt från finansiering till planering, byggande och underhåll av fastigheter.

LÄS OCKSÅ:

Huvudägarna i WasaGroup-koncernen intar nya roller

Vastaa