Vaasa matkalla kohti juoksu- ja tapahtumakaupunkia – Bock’s Run ja Vaasa Run täydentävät hyvin toisiaan

Jannica Granbacka.

”Terveys ja hyvinvointi ovat enemmän esillä kuin koskaan”, sanoo Jannica Granbacka. Tämän vuoden Bock’s Run on sekä perhetapahtuma että mahdollisuus yrityksille ja yhdistyksille saada näkyvyyttä.

Bock’s Run järjestetään lauantaina 18. syyskuuta. Neljättä kertaa järjestettävä juoksukilpailu on samalla sekä perhe- ja hyvinvointitapahtuma.

– Vaasalaisilla ja koko seudulla on taas mahdollisuus liikkua ja tehdä jotain hauskaa yhdessä, sanoo tapahtumaa koordinoiva Jannica Granbacka.

Tapahtumassa juostaan 10 ja 5 kilometrin reitit, ja nuoremmat osallistujat kulkevat 2,5 ja 1 kilometrin reitit. Kids Runin matkat ovat puolestaan vielä lyhyemmät.

Jannica Granbacka.

Ajanotto on tarjolla halukkaille pidemmillä matkoilla. Tapahtuman monipuolisuus ja leikkisyys näkyvät siinä, että kilpailussa voi olla osallistujia myös sauvakävelemässä tai vaunulenkillä.

– Tapahtuma sopii hyvin koko perheelle, Jannica Granbacka sanoo.

Mukaan joukkueena

Tänä vuonna järjestetään myös joukkuekilpailuja 5 hengen joukkueille. Osallistujille kellotetaan sekä oma henkilökohtainen aika sekä yhteinen joukkueaika.

Granbackan mukaan tapahtuma on yrityksille ja muille toimijoille hyvä tilaisuus otella yhdessä ja aloittaa syksy yhdessä positiivisissa merkeissä.

– Tapahtumaan osallistuminen voi olla esimerkiksi hauska tykypäivä. Samalla joukkueen pukeutumisella voi myös tuoda näkyvyyttä yritykselle ja sen tuotemerkeille, hän sanoo.

Enemmän kuin pelkkä kisa

Jannica Granbacka.

Bock’s Runin sekä kesän alussa pidetyn sisartapahtuman Vaasa Runin taustalla on pääjärjestäjänä vaasalainen urheiluseura Vasa Idrottssällskap eli VIS.

– Bock’s Run ja Vaasa Run täydentävät hyvin toisiaan, sanoo Jannica Granbacka.

Vaasa Run houkutteli kesällä 500 osallistujaa, kun taas viime vuonna Bock’s Runiin osallistui 200-300 juoksijaa. Granbackan mukaan osallistujamäärät osoittavat, että terveys ja hyvinvointi nähdään tärkeämpinä kuin koskaan.

– Tapahtumat näyttävät myös sen, että Vaasa on kaupunki, jossa tapahtuu, Granbacka sanoo.

Hänen mukaansa molemmat tapahtumat liittyvät ennen kaikkea fiilikseen. Tavoitteena on luoda yhteisöllisyyden tunnetta sekä tilaisuus tavata ulkotiloissa näinä haastavina aikoina.

– Kaikissa kilpailuissa on mahdollista juosta tai kävellä. Meille on tärkeää, että kynnys osallistua on matala.

Bock’s Runiin voi ilmoittautua etukäteen tai paikan päällä. Ennakkoilmoittautuminen avataan pian, ja se löytyy VISin sivuilta. Osallistuminen 5 ja 10 kilometrin matkoille maksaa 25 euroa per osallistuja. Nuorten reitit ovat 10 euroa, ja Kids Run on täysin maksuton.

Yhdistykset tervetuloa

Vetokannaksella Bock’sin torilla, eli alueella panimon takana, järjestetään kisapäivän aikana myös tapahtuma yhdistyksille. Kaikki yhdistykset ovat tervetulleita paikalle kertomaan toiminnastaan.

Viime vuonna mukaan osallistuivat esimerkiksi VPS, Vaasan Sport ja Wasa Unique. Jannica Granbacka kertoo kutsuvansa mukaan kaikki yhdistykset.

– Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä, ja osallistuminen on yhdistyksille maksutonta. On tärkeää, että kaikki lapset ja nuoret löytävät tärkeän harrastuksen, johon heillä on paloa.

On tärkeää, että lapset ja nuoret löytävät harrastuksen, johon heillä on paloa.

Tänä vuonna Bock’s Run tekeekin yhteistyötä Wasa Starsin kanssa lasten ja nuorten harrastuksen tukemiseksi. Jokaisesta Bock’s Runin osallistujasta menee yksi euro suoraan Wasa Starin tärkeään toimintaan.

– Esittelemme lauantaina myös täysin uudenlaisen hyväntekeväisyyskampanjan, Granbacka sanoo.

 

LUE MYÖS:

Wasa Starsin avustukset haettavissa – jaettava summa lähes tuplaantui

Vastaa