Ruotsille uusi konsulaatti Vaasassa – Christian Näsmanista uusi kunniakonsuli

Näsman Båsk, sveriges honorärkonsulat vasa, Christian Näsman, Nicola Clase.
Christian Näsman, Nicola Clase.

Ruotsi on nimittänyt asianajaja ja varatuomari Christian Näsmanin uudeksi kunniakonsuliksi. Uuden konsulaatin vihki käyttöön Ruotsin Suomen-suurlähettiläs.

Ruotsi on saanut uuden konsulaatin ja uuden kunniakonsulin Vaasaan. Asianajaja Christian Näsman on nimitetty Ruotsin kunniakonsuliksi Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa.

– Olemme iloisia saadessamme konsulin, jolla on niin laajat verkostot sekä vahva kiinnostus Ruotsia kohtaan, toteaa Ruotsin Suomen-suurlähettiläs Nicola Clase.

Clase vieraili Vaasassa vihkimässä käyttöön uuden konsulaatin, joka toimii Asianajotoimisto Näsman & Båskin toimitiloissa osoitteessa Kauppapuistikko 12 B 11.

”Suuri kunnia”

Christian Näsman kuvailee niin suurlähettilään vierailua kuin uutta tehtäväänsä suureksi kunniaksi. Hän toteaa Suomen ja Ruotsin välien olevan läheiset ja siteeraa hiljattain Suomessa vierailleen kruununprinsessa Victorian sanoja:

– Olemme naapureita, olemme ystäviä, olemme perhettä, Näsman toistaa.

Myös Näsmanilla itsellään on sukua Ruotsissa. Ja lukuisten muiden pohjalaisten lailla hänkin varttui katsellen Ruotsin televisiota, mikä osaltaan lienee antanut paljon vaikutteita naapurimaastamme.

Christian Näsman, Nicola Clase.
Christian Näsman, Nicola Clase.

Asianajotoimiston perustaja

Christian Näsman tunnetaan Asianajotoimisto Näsman & Båsk Oy:n perustajana ja osakkaana jo vuodesta 2000 alkaen. Hän valmistui oikeustieteen kandidaatiksi Turun yliopistosta 1993 ja sai varatuomarin arvonimen 1995.

Näsman on työskennellyt muun muassa Vaasan hovioikeudessa, käräjätuomarina sekä poliisipäällikkönä. Lisäksi hänellä on ollut useita luottamustehtäviä Suomen Asianajajaliitossa.

Arvokas kunniatehtävä

Kunniakonsuli on nimensä mukaisesti kunniatehtävä, jota hoidetaan vapaaehtoisesti, ilman palkkaa. Vaasan uuden konsulaatin tehtäviin kuuluvat muun muassa toimialueella asuville tai oleskeleville Ruotsin kansalaisille kohdistettu tiedottaminen heidän oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan saada apua Suomessa, passien ja ajokorttien luovutus, äänestyspaikkana toimiminen vaaleissa sekä suurlähetystön avustaminen erityistilanteissa.

Yhä tärkeämpiä tehtäviä ovat myös ruotsalaisen elinkeinoelämän ja maiden välisen kaupan edistäminen sekä osallistuminen kulttuurihankkeisiin yhteistyössä suurlähetystön kanssa.

– Toimin mielelläni sillanrakentajana suomalaisten ja ruotsalaisten yritysten ja organisaatioiden välillä, Christian Näsman sanoo.

LUE MYÖS:

Triinu Varblane: “Vienti, monimuotoisuus ja aito yhteistyö – ovatko ne koskaan olleet tärkeämpiä tulevaisuudelle?”

Vastaa