ABB tukee taas junioriurheilua – ”Haluamme kantaa yhteiskuntavastuuta ja näkyä nuorisolle”

ABB tuki viime vuonna Vaasan seudun juniorityötä 25 000 eurolla. Yhtiö jatkaa tukemista tänä vuonna ja avasi seuroille haun tänään.

Viime vuonna yli 300 Vaasan seudun nuorta hyötyi ABB:n rahallisesta tuesta junioriurheilulle. Maanantaina ABB avasi haun, jossa aiotaan viime vuoden tapaan tukea junioriurheilua yhteensä 25 000 eurolla.

– Haluamme kantaa yhteiskuntavastuuta ja näkyä nuorisolle, kertoi moottoriliiketoiminnan johtaja Harri Mykkänen.

Mykkänen kertoi, että erityisesti tytöille tekniikan ala on ollut perinteisesti vieraampi. Junioriurheilun sponsoroinnin kautta tekniikan ala ja ABB tulevat nuorille tutuiksi, mikä voi olla yhtiölle elintärkeää.

– Meillä on aito huoli tulevaisuuden osaajista.

Tasa-arvo tärkeää

ABB:lle tasa-arvo on tärkeää. Siksi tukea jaetaan tasan sekä poika- että tyttöjoukkueille.

Tukea voivat hakea 8–12-vuotiaiden joukkueet sekä 13–17-vuotiaiden joukkueet. 8–12-vuotiaden joukkueet voivat saada 1 000 euroa tukea ja 13–17-vuotiaiden joukkueet 3 000 euroa.

Tukisumma tulee käyttää koko joukkueen yhteisiin kuluihin.

On hyvä, jos voimme auttaa joukkueita pitämään harrastajamaksut ennallaan.

Kustannukset nousseet

Viime vuonna ABB tuki junioriurheilua keskellä koronaa, kun monissa perheissä epävarmuus tuloista oli kasvanut ja harrastajamäärät olivat laskeneet.

ABB:n tuki tulee taas keskellä epävarmuutta, kun inflaatio syö perheiden käytettävissä olevia varoja ja samaan aikaan energianhinnan nousu voi näkyä tilavuokrissa.

– Seuroilla on kustannuspaineita. On hyvä, jos voimme auttaa joukkueita pitämään harrastajamaksut ennallaan.

Tukea eri joukkueille

ABB:n tukea voivat hakea työssäkäyntialueella (Vaasa, Mustasaari, Vähäkyrö, Laihia, Isokyrö, Maalahti, Korsnäs, Vöyri) toimivat joukkueurheilua järjestävät seurat ja yhdistykset.

ABB ei tue niitä joukkueita, jotka saivat tukea viime vuonna.

Toisaalta tuki kohdistetaan suoraan juniorijoukkueille. Toisin sanoen viime vuonna tukea saanut seura voi hakea tukea jollekin toiselle joukkueelle.

 

LUE MYÖS:

Enorma möjligheter inom teknikområdet – Novias ingenjörer får snabbt jobb

Vastaa