WasaTalent skapar nytt eventkoncept – Första WasaForumet handlar om psykologisk trygghet

Tua Herrgård, Päivi Ekholm, Niko Saarinen.

Ett nytt forum skapas för att utveckla några av näringslivets viktigaste delområden. Första eventet har temat psykologisk trygghet i arbetslivet.

Arbetslivet förändras i en rasande takt. Kraven på ledare, förmän, experter och medarbetare är hårda. Alla ska hänga med i utvecklingen och samtidigt prestera resultat.

– För att företaget ska må bra behöver arbetstagarna må bra, säger Päivi Ekholm, vd för WasaTalent.

För att företaget ska må bra behöver arbetstagarna må bra.

Nytt forum skapas

Den 31 mars ordnar WasaTalent ett nytt endagarsevent med namnet WasaForum. (RED ANM: OBSERVERA att evenemanget flytta datum till september på grund av coronaciruset). Tanken är att det ska bli ett återkommande koncept, med olika teman som tangerar områden som WasaTalent jobbar med. Först ut är temat psykologisk trygghet, något som är viktigt för välmåendet på arbetsplatsen.

Tua Herrgård, Development Manager på WasaTalent, säger att det handlar om att känna sig trygg på jobbet, så trygg att man vågar säga sin åsikt om olika saker. Alla ska våga ge feedback till kollegerna, inklusive chefen, även när saker går snett.

Herrgård säger att den här öppenheten behövs för att skapa en bra arbetsplats. Om man vågar vara sig själv på jobbet, och inte drar på sig några masker, orkar man bättre och sjukskrivningarna minskar.

En miljö där man får och vågar göra fel är också bra för företagets resultat; kostnaderna minskar och kreativiteten ökar.

Inte bara för ledningen

Päivi Ekholm framhåller att personalutveckling inte bara handlar om ledning och förmän. WasaTalent jobbar med personal på alla nivåer, med verktyg som får dem att utvecklas.

– Mycket jobb kan man också göra internt, bara viljan finns där, säger Ekholm.

Niko Saarinen, Development Manager på WasaTalent, säger att de kan hjälpa med att bryta status quo, att inspirera och få igång hela processen. Delvis är det också det som dagen om psykologisk säkerhet handlar om.

– Vi vill få fram budskapet att välmående är en helhet, att det inte är något som slutar när man stämplar ut från jobbet, säger Saarinen.

Toppföreläsare

Dagen för psykologisk säkerhet lämpar sig till de som jobbar inom näringslivet eller i den offentliga sektorn. Platsen är Wasa Innovation Center och programmet, mestadels på finska, inkluderar flera välkända talare.

Perttu Pölönen är en uppfinnare, författare och kompositör. På forumet påvisar han det positiva i det osäkra, att allt är möjligt när arbetslivet förändras.

Joni Jaakkola.

Joni Jaakkola är en expert inom välmående. Han är inbjuden för att servera konkreta, praktiska exempel för hur man kan komma igång med välmåendejobbet.

Sami Jalonen är en personalutvecklare med mediabakgrund. Han pratar om kommunikation och om hur man kan vara på samma sida fast av olika åsikter.

Annika Tidström.

Annika Tidström är professor inom företagande. Hon har jobbat mycket med konflikter inom arbetslivet och ska på forumet berätta om det positiva som kan födas ur konflikterna.

Mer information och anmälningar till eventet på www.wasaforum.fi.

LÄS OCKSÅ:

WasaTalents Tua Herrgård: Ingen borde bli inkastad i ett förmansjobb utan att få stöd

Lämna ett svar