WasaTalent luo uuden tapahtumakonseptin – ensimmäinen WasaForum käsittelee psykologista turvallisuutta

Tua Herrgård, Päivi Ekholm, Niko Saarinen.

Uusi foorumi on luotu kehittämään liike-elämän tärkeimpiä osa-alueita. Ensimmäisenä on vuorossa psykologinen turvallisuus työelämässä.

Työelämä muuttuu hurjaa tahtia, ja johtajille, esimiehille, asiantuntijoille ja työntekijöille asetetaan kovia vaatimuksia. Kaikkien pitäisi pysyä kehityksessä mukana ja samanaikaisesti tuottaa tulosta.

– Jotta yritys voisi hyvin, täytyy sen työntekijöiden voida hyvin, WasaTalentin toimitusjohtaja Päivi Ekholm sanoo.

Jotta yritys voisi hyvin, täytyy sen työntekijöiden voida hyvin.

Uusi foorumi

WasaTalent järjestää uuden, yksipäiväisen WasaForumin, ensimmäistä kertaa 31.3. (TOIM. HUOM. Tapahtuma siirtyy syyskuulle koronaviruksen takia.)

Tarkoituksena on, että foorumi on toistuva konsepti erilaisilla teemoilla, jotka sivuavat aiheita, joiden parissa WasaTalent työskentelee. Ensimmäisenä vuorossa on psykologinen turvallisuus, joka on tärkeää hyvinvoinnille töissä.

Tua Herrgård, WasaTalentin Development Manager kertoo psykologisen turvallisuuden tarkoittavan sitä, että tuntee olonsa töissä niin turvalliseksi, että uskaltaa kertoa mielipiteensä eri asioista. Kaikkien, mukaan lukien esimiesten, pitäisi uskaltaa antaa palautetta kollegoilleen – myös asioista, jotka ovat menneet pieleen.

Herrgård muistuttaa, että tällaista avoimuutta vaaditaan hyvän työpaikan luomiseksi. Jos töissä uskaltaa olla aidosti oma itsensä, voi paremmin ja sairauspoissaolot vähenevät.

Ympäristö, jossa saa ja uskaltaa tehdä virheitä on hyvä myös yrityksen tuloksen kannalta: kustannukset vähenevät ja luovuus kasvaa.

Ei vain johtoportaalle

Päivi Ekholm huomauttaa, ettei henkilöstökehitys koske vain johtoporrasta ja esimiehiä. WasaTalent tekee töitä henkilöstön kanssa kaikilla tasoilla, työkaluilla, jotka toimivat.

– Paljon työtä voi tehdä myös sisäisesti, jos vain tahtoo, Ekholm sanoo.

Niko Saarinen, WasaTalentin Development Manager kertoo, että WasaTalent voi auttaa ravistelemaan vallitsevaa tilaa, inspiroimaan ja saamaan koko prosessin käyntiin. Osittain tämä on myös sitä, mitä psykologisen turvallisuuden päivä käsittelee.

– Haluamme saada läpi viestin, että hyvinvointi on kokonaisuus, ei jotain, joka päättyy, kun leimaat itsesi ulos töistä, Saarinen sanoo.

Taitavia luennoitsijoita

Psykologista turvallisuutta käsittelevä päivä sopii sekä yrityselämässä että julkisella sektorilla työskenteleville. Tapahtuma järjestetään Wasa Innovation Centerissä, ja ohjelma, enimmäkseen suomeksi, sisältää useita tunnettuja puhujia.

Perttu Pölönen on keksijä, kirjailija ja säveltäjä. Foorumissa hän osoittaa, mikä epävarmassa on positiivista: kun työelämä muuttuu, kaikki on mahdollista.

Joni Jaakkola.

Joni Jaakkola on hyvinvoinnin asiantuntija. Hän on mukana tarjoamassa konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka aloittaa työ hyvinvoinnin eteen.

Sami Jalonen on henkilöstön kehittäjä, jolla on taustaa media-alalla. Hän puhuu viestinnästä ja siitä, kuinka olla samalla puolella eriävistä mielipiteistä huolimatta.

Annika Tidström.

 

Annika Tidström on yrittäjyyden professori. Hän on työskennellyt työelämän konfliktien parissa ja foorumissa hän kertoo, mitä hyvää konflikteista voi syntyä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset osoitteessa: www.wasaforum.fi.

 

Juttua muutettu 12.3.2020 klo 7.57: Tapahtuma-aikaan liittyvä huomautus lisätty tekstiin.

LUE MYÖS:

WasaTalents Tua Herrgård: Ingen borde bli inkastad i ett förmansjobb utan att få stöd

Vastaa