Wasa Future Festival lockade internationella besökare till Vasa – Estland: ”Vi tar hem informationen och ser om det finns affärsmöjligheter”

Pekka Haapanen (i förgrunden), Jonatan Vseviov.

Wasa Future Festival har lockat många internationella dignitärer till Vasa. En av besökarna var Jonatan Vseviov, statssekreterare på Estlands utrikesministerium, som var här i sällskap av bland andra Pekka Haapanen, Estlands honorärkonsul i Vasa.

Wasa Future Festival har gästats av delegationer från flera olika länder. Jonatan Vseviov, statssekreterare på Estlands utrikesministerium, säger att de är på ett Finlandsbesök och fokuserar på orter där Estland har konsulat.

– Vi har utmärkta relationer till Finland och vi samarbetar redan mycket inom olika frågor, säger Jonatan Vseviov.

– Det finns knappast något land som vi känner oss lika nära som Finland, säger Vseviov och hoppas att det är ömsesidigt.

Jonatan Vseviov säger att han är mycket i Finland och representerar men att besöken ofta begränsas till Helsingfors.

– Nu är det roligt att få bekanta sig bättre också med denna region, säger han.

Vi har utmärkta relationer till Finland.

”Tar hem informationen”

Jonatan Vseviovs sällskap är på plats för att ”sätta och behålla Estland på allas mentala kartor”. Samtidigt vill sällskapet lära sig mera till exempel om hur finländska företag gör avtryck i den globala ekonomin.

– Vi tar hem informationen om till exempel regionens energikluster och ser om det finns flera affärsmöjligheter, säger Vseviov.

LÄS OCKSÅ:

Wasa Future Festival: FREYR Batterys vd ”Skandinaviska batteribältet blir morgondagens Silicon Valley”

 

Lämna ett svar