Wärtsilä Energy luovuttaa toimintojaan Suomessa Citecille – Yritykset vahvistavat pitkäaikaista kumppanuuttaan

Wärtsilä

Wärtsilä ja Citec ovat jo kahdenkymmenen vuoden ajan tehneet läheistä yhteistyötä suunnittelussa ja teknisessä dokumentaatiossa. Nyt Wärtsilä Energy siirtää tiettyjä toimintojaan pitkäaikaiselle kumppanilleen Citecille.

Liikkeenluovutus koskee kone- ja rakennussuunnittelun projektitoimintoja sekä projektien laadunvarmistuksen, apulaitteiden ja komponenttien ylläpidon ja muutoshallinnan toimintoja.

– Siirto palvelee hyvin molempia vaasalaisia yhtiöitä ja pitkään jatkunutta kumppanuuttamme. Wärtsilä lisää tällä tavoin projektitoimintansa joustavuutta ja tehokkuutta pitkällä aikavälillä, kertoo Wärtsilä Energyn johtaja Antti Kämi.

– Yhdessä olemme vahvempia ja voimme jatkaa molempien yritysten kasvua mielenkiintoisella energia-alalla, sanoo Nichlas Råtts, Citecin liiketoimintajohtaja, Global Account.

Tervetullut avaus liiketoimintaan

Citec saa liikkeenluovutuksessa lisää arvokasta osaamista.

– Projektisuunnittelun ja apulaitteiden osaaminen vahvistaa nykyistä tarjontaamme. Projektin laadunvarmistus on Citecille puolestaan uusi osaamisalue, kertoo Råtts.

Hänen mukaansa se on erittäin tervetullut avaus.

– Voimme nyt lähteä kasvattamaan uutta liiketoimintamahdollisuutta. Tämän päivän projektit ovat usein haasteellisia, ja voimme tarjota asiakkaille jatkossa entistä laajempia kokonaispalveluita.

Myös Wärtsilän Kämi näkee kansainvälisen projektiliiketoiminnan haastavana.

– Toimintaympäristö maailmalla ei ole muuttumassa yhtään helpommaksi muun muassa maakohtaisten määräysten ja teknisten standardien vuoksi. Tarvitsemme luotettavia kumppaneita, joista Citec on meille yksi tärkeimmistä.

Työt jatkuvat normaalisti

Wärtsilän liikkeenluovutuksessa noin neljäkymmentä nykyistä työntekijää Vaasassa siirtyy vanhoina työntekijöinä Citec Oy Ab:lle 1. lokakuuta alkaen.

Työntekijät tulevat siirtymään Citecin tiloihin Silmukkatielle.

– Toivotamme kaikki uudet työntekijät tervetulleiksi Citecille. Haluamme varmistaa sujuvan integraatioprosessin ja syventää yhteistyötä entisestään Wärtsilän kanssa, sanoo Råtts.

Kämin mukaan liikkeenluovutus on otettu henkilökunnassa vastaan varsin positiivisesti, vaikka uutinen tuli nopeasti ja on iso muutos heille, joita se koskee.

– Vaikka työnantaja muuttuu, työt jatkuvat normaalisti ja työntekijät voivat jatkaa samoja Wärtsilän projekteja. Tärkeää on myös se, että henkilökuntaan ei tule vähennyksiä eikä yt-neuvotteluja ole ollut, Kämi kertoo.

LUE MYÖS:

Hammashoiva laajentaa Vaasan Kivihakaan – Rekrytoinnit käynnistyvät syksyn kuluessa

Lämna ett svar