VAMK CareerRekry oli menestys – ”Tämä on täydellinen tilaisuus yritykselle”

VAMKissa järjestetty rekrytointitapahtuma houkutti paikalle jatkuvan virran opiskelijoita. Tapahtuma miellytti niin työnetsijiä kuin työpaikkoja tarjoavia.

Tasainen puheensorina täyttää tilaa VAMKin Palosaaren rakennuksessa. Paikalle saapuu ja lähtee jatkuvasti uusia opiskelijoita, jotka käyvät keskusteluita heitä kiinnostavien yritysten kanssa.

Rauhallisen hetken koittaessa nappaan Tietoevryn ständiltä mukaani Eero Mäkelän.

– Yritykselle tämä on täydellinen tilaisuus. Varsinkin, kun yritämme saada uusia nuoria tekijöitä, Tietoevryssä junior solution consultant -tittelillä työskentelevä Mäkelä kertoo.

Työpaikkoja ympäri Suomen

Eero Mäkelä, Kristian Kollar ja Minttu Lemola kertoivat TietoEvryn työmahdollisuuksista.

Mäkelä kertoo, että pilvipalveluihin ja konsultointiin erikoistunut Tietoevry palkkaa muutaman kymmenen työntekijää yhtiön palvelukeskukseen Vaasaan.

Sen lisäksi melkein kaikki Tietoevryn työpaikat ovat haettavissa, vaikka muu tiimi työskentelisi toisella toimistolla.

– Minunkin muu tiimi työskentelee Espoossa. Ei kannata jättää hakematta meidän työpaikkoja paikkakunnan takia.

Mäkelä kertoo, että työpaikkojen lisäksi Tietoevryssä on graduate-ohjelma, jonne otetaan mukaan yrityksestä ja alasta kiinnostuneita osaajia.

– Sitä kautta tarjolla on henkilön koulutuksen, osaamisen ja kiinnostuksen mukaisia työmahdollisuuksia. Sitä kautta minäkin tulin yritykseen.

Uusia kiinnostavia yrityksiä

Thisara Pathiraja oli etsimässä tilaisuudesta kiinnostavia kesätyömahdollisuuksia. Pathiraja oli käynyt myös samana päivänä Vaasan yliopistossa järjestetyssä Career Dayssa.

– Olen löytänyt muutaman uuden yrityksen, joista en ollut aiemmin kuullut. Tämä on ollut hyvin hyödyllinen päivä, Vaasan yliopistossa industrial system analytics -maisteriohjelmassa ensimmäistä vuotta opiskeleva Pathiraja kertoo.

Toiveikas työnhaun suhteen

Pathiraja on kemian insinööri kotimaastaan Sri Lankasta. Kaksivuotiseen maisteriohjelmaan hän haki, koska halusi laajentaa osaamistaan erityisesti data-analytiikan parissa.

Päivän jälkeen hän oli toiveikas kesätyömahdollisuuksistaan, sillä moni yritys vaikutti kiinnostuneelta hänen osaamisestaan.

– Täällä Vaasassa näyttää olevan minulle sopivia työpaikkoja.

 

LUE MYÖS:

Työnhaun ja koulutuksen Edu+Job -messut ovat auttaneet monia urapolun löytämisessä

Lämna ett svar