Työnhaun ja koulutuksen Edu+Job -messut ovat auttaneet monia urapolun löytämisessä

Edu+Job -messut. Kuva: Pohjanmaan Expo

Vuosittaiset Edu+Job -messut esittelevät Kokkolassa ja Vaasassa alueen työ- ja koulutusmahdollisuuksia. Messujen avulla sekä nuoret että aikuiset ovat löytäneet polkuja, jotka ovat vieneet mielenkiintoisille työurille.

Mikä minusta tulee isona? Tämä on kysymys, jota pohtivat lähes kaikki nuoret sekä iso joukko jo pitkään työelämässä olleita.

Tammikuun lopulla Kokkolassa ja helmikuun alussa Vaasassa järjestettävillä Edu+Job -messuilla tähän kysymykseen voi saada ainakin osittain vastauksen. Näillä työnhaku- ja koulutusmessuilla kymmenet yritykset sekä oppilaitokset kertovat mahdollisuuksistaan.

– Monet tapahtumaan osallistuneet nuoret ovat löytäneet tapahtuman avulla koulutuspaikan, joka kiinnostaa. Opinnot ovat johtaneet myöhemmin työelämään, Edu+Job -messuja järjestävän Pohjanmaan Expon toimitusjohtaja Jukka Hakala kertoo.

Nuorille töitä ja opintoja

Edu+Job -messut tarjoavat etenkin nuorille hyvän mahdollisuuden nähdä millaisia yrityksiä ja oppilaitoksia on alueella.

– Messuilla on helppo kartoittaa, mitä työpaikkoja, kesätöitä ja opintomahdollisuuksia alueella on tällä hetkellä.

Hakala kertoo, että Edu+ Job -messualueella ovat edustettuina kaikkien alojen yrityksiä. Siksi esimerkiksi kesätöitä etsivälle messut ovat kätevä paikka saada kootusti tietoa, mistä töitä kannattaa hakea.

Myös lopputyöprojektia etsiville opiskelijoille Edu+Job -messut ovat hyvä mahdollisuus, sillä yritykset usein kertovat ständeillään myös avoimista lopputyöpaikoista.

– Jos koulutus on viittä vaille valmis, niin messujen kautta avautuu, miltä työmahdollisuudet alalla ja alueella näyttävät.

Onnistuneita urapolkuja on löytynyt monelle nuorelle, mutta niin on löytynyt myös monelle aikuiselle.

Polkuja myös aikuisille

Vaikka Edu+Job -messujen tärkein kohderyhmä ovat nuoret, kertoo Hakala, että he tekevät paljon yhteistyötä esimerkiksi TE-keskusten kanssa. Messut sopivatkin kaikenikäisille, jotka etsivät työelämässä jotain uutta.

– Onnistuneita urapolkuja on löytynyt monelle nuorelle, mutta niin on löytynyt myös monelle aikuiselle.

Tapahtumaan tulevan koulutustasolla ei ole väliä. Tapahtuman yrityksillä on usein tarvetta sekä suorittavan työn tekijöistä että korkeakoulutetuista osaajista.

Oppilaitosten osalta paikalla on sekä ammattikoulutusta tarjoavia opinahjoja kuin korkeakoulutusta tarjoavia oppilaitoksia.

Alueen mahdollisuudet esille

Hakala pitää Edu+Job -messuja myös tärkeänä alueen esittelytilaisuutena.

– Alueen yritykset ovat esillä vahvasti. Messut lisäävät alueen pitovoimaa, kun esimerkiksi opiskelijat, jotka eivät ole alueelta kotoisin, näkevät alueen mahdollisuudet ja löytävät työpaikkoja. Silloin he myös jäävät alueelle asumaan.

Hakala tosin muistuttaa, että messuilla on myös valtakunnallisesti toimivia yrityksiä, jotka työllistävät muualla Suomessa.

Kokkolassa Edu+Job -messut järjestetään Kampushallissa 31. tammikuuta. Vaasassa messut ovat 2. helmikuuta Vaasan kaupungintalolla.

Messuilta saat ideat!

  • Mitä toisen asteen jälkeen?
  • Duuniin kaikki mitä haluat tietää uran aloittamisessa?
  • Työnhaku nyt ja tulevaisuudessa?
  • Ammattikorkeakoulu / yliopisto väylä työelämään?

 

LUE MYÖS:

Pohjanmaan Teollisuus är rätt ställe att få nya kontakter, nätverka och göra affärer

Vastaa