Så gör man business efter Brexit – Nytt EnergyVaasa Talks om möjligheter och metoder till affärer i Storbritannien

EnergyVaasa Talks UK webinar - cover slide

Det finns massvis med möjligheter till affärer och export till Storbritannien. Möjligheterna samt hur det praktiskt går till att utnyttja dem lyfts fram i ett nytt EnergyVaasa Talks.

Storbritannien är på flera sätt en föregångare när det gäller miljöfrågor. Det förenade kungarikets ambitioner är höga – klimatutsläppen ska ner till noll innan år 2050.

För att uppnå klimatmålen behöver bland annat landets energisektor förändras. Det här öppnar upp möjligheter för finländska företag som har innovativa produkter, lösningar och service att erbjuda.

Mari K. Niemi
Mari K. Niemi.

– Vasaregionen är full med företag som har lösningar inom energi, det är lösningar som behövs här i Storbritannien, säger Mari K. Niemi, som leder ett nytt EnergyVaasa Talks-event om precis detta.

Mari K. Niemi har själv ena foten i Finland och den andra i Storbritannien. Hon är bekant till exempel som tidigare direktör för forskningsplattformen InnoLab i Vasa. Nu bor hon i Glasgow, Skottland, där hon jobbar som forskningsdirektör för organisationen E2 Tutkimus, med basen i Helsingfors.

– Jag ser verkligen fram emot att få leda EnergyVaasa Talks-tillfället härifrån Glasgow, som också snart är platsen för en stor klimatkonferens, säger Niemi.

Välmeriterade föreläsare

EnergyVaasa Talks är en serie webbinarier som ersätter årets version av EnergyWeek. Det här nya eventet heter ”UK Energy Sector – Business Opportunities and Future Outlook.”

Eventets huvudorganisatör och samarbetspartner är UK Department for International Trade (DIT). Eventets föreläsare är mycket välmeriterade och har själva erfarenhet av internationell handel.

Bland talarna finns till exempel Storbritanniens ambassadör i Finland Tom Dodd och Victoria Zastava, sektionsdirektör på DIT.

Näringslivet är också välrepresenterat av Lauren Luscombe och Jarkko Aro. Luscombe, som representerar advokatbyrån Burges Salmon, jobbar mycket med energiinfrastrukturprojekt. Hon har dessutom erfarenhet från arbete med en rad olika innovativa teknologier, från sol- och vindkraft till batterilagring.

Jarkko Aro är bekant från vasaföretaget VEO, där han jobbat i över 21 år. I dag har Aro ansvar för bland annat företagets försäljning och affärsverksamhet.

– VEO har mycket verksamhet i Storbritannien och de kan ge en inblick i hur det går till att göra business där, säger Mari K. Niemi.

– På seminariet kommer det också att framkomma rent konkret vem man kan ta kontakt med för att komma i gång med till exempel export, säger Niemi.

Så går det till att delta:

Det här eventet är gratis och startar på tisdag den 20 april klockan 14.00.

”UK Energy Sector – Business Opportunities and Future Outlook” går på engelska, som det mesta av programmet på EnergyWeek brukar göra.

Anmäl dig här

Om du anmäler dig får du en kalenderinbjudan och en påminnelse per sms, också det avgiftsfritt.

Här kan du se på eventet:

och här hittar du live-chatten när det drar igång.

Du måste vara inloggad i Gmail eller Youtube för att använda chatten.
Om chatten inte syns ovan, klicka här: Open webinar and chat on Youtube.


Tidigare i EnergyVaasa Talks-serien:

Over a thousand sign-ups – Future Sustainable Workplaces attracts audiences

Lämna ett svar