Över tusen intresseanmälda – Framtidens arbetsplatser och hållbarhet lockar

Ett tajt program, tunga namn och ett intressant ämne har redan lockat över tusen personer att anmäla intresse till det engelskspråkiga online-eventet. På onsdag 17.3 sätter projektet Future Cleantech Solutions fokus på hållbara arbetsplatser – och du hinner med.

FCS panel
Future Cleantech Solutions står bakom eventet.

1 timme och 15 minuter fullspäckat program online utlovas. Toppolitiker och toppnamn från Wärtsilä, Boliden Kokkola, Northvolt, Komatsu Forest och Moomin Characters. En erfaren moderator, Annakarin Nyberg, som håller hårt i trådarna.

– Det här blir inget vanligt seminarium med torra presentationer, det blir ett givande samtal kring hållbarhet ur ekonomiska, ekologiska och socialt hållbara perspektiv, säger Triinu Varblane, den finska projektledaren för Future Cleantech Solutions.

Riktat till vem då?

Mycket av jobbet som projektet Future Cleantech Solutions gör riktar sig till små och medelstora företag. Även den här gången gäller också det – fast ännu bredare.

– Hållbara arbetsplatser är viktigt för de små och medelstora företagen men även representanter från de stora företagen eller från andra organisationer har mycket att vinna på att delta, säger Peter Hedman, övergripande projektledare för Future Cleantech Solutions.

Att målgruppen innefattar både kvinnor och män, gärna 50-50, är självklart.

– För oss hör jämställdhet naturligt ihop med hållbarhet, säger Reija Harlamow, som representerar Karlebynejdens Utveckling Ab KOSEK, som har en aktiv roll i projektet.

Jämställdhetsaspekten syns konkret på eventet även genom att där delas ut ett pris för Årets jämställdhetsföretag i Österbotten 2021. Bakom det priset står Österbottens förbund samt regionala utvecklingsbolag och företagarorganisationer.

– Future Cleantech Solutions är ett näringslivsprojekt men jämställdhetsarbetet hänger tätt ihop med näringslivet, till exempel när det gäller frågan om hur man lockar till sig kompetent arbetskraft och behåller den, säger Triinu Varblane, som förutom projektet även representerar Teknologicentrum Merinova.

Vem är med?

Det gränsöverskridande arbetet är viktigt för arrangörerna, något som syns i vilka som är med i diskussionen. Med finns tunga namn från både den svenska och den finska sidan.

Med är Boliden Kokkolas Annele Heikkilä, Wärtsilä Finlands Hannu Mäntymaa, Northvolts Katarina Borstedt, Komatsu Forests Martin Ärlestig och Moomin Characters Roleff Kråkström. Det politiska fältet representeras av ministern Thomas Blomqvist och kommissionären Jutta Urpilainen.

Dessa ledare delar med sig av vad som händer i deras organisationer och andra konkreta saker som deltagarna har nytta av.

Hur kommer man med?

Eventet, som går på engelska, är helt avgiftsfritt men utan en förhandsanmälan kommer ingen in. Lättaste sättet att garantera en plats är att klicka här nu.

Förutom det fullspäckade innehållet utlovas en grafisk överraskning till deltagarna, något spännande som händer under webbinariet. Eventet är en del av Energy Vaasa Talks-seminarierna.


Future Cleantech Solutions finansieras av Interreg Botnia-Atlantica, Österbottens förbund, Region Västerbotten, Region Västernorrland, Teknologicenter Merinova, Vasaregionens Utveckling Ab (VASEK), Vasa stad, Karlebynejdens Utveckling Ab (KOSEK), Karleby stad, Skellefteå kommun, Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, Umeå Energi och Skellefteå Kraft.LÄS OCKSÅ:

Future Cleantech Solutions får fint pris – ”Det är en ära, vi har kämpat så hårt”

Lämna ett svar