Hela listan – Fjorton konkreta nordiska lösningar kunde minska Nordens utsläpp med lika mycket som halva Finlands utsläpp

Klimatmålen kan nås med råge redan med existerande lösningar, visar ny rapport. Här är en lista på 14 konkreta lösningar som redan används, som uppskalade kunde minska de årliga utsläppen i Norden med 26 miljoner koldioxidton årligen.

Den här artikeln är bara för prenumeranter.

Vaasa Insider är de österbottniska beslutsfattarnas nyhetsmedia. Som prenumerant får du tillgång till regionens företags färskaste ekonominyheter och intressanta personporträtt. På samma gång stöder du välskriven lokal ekonomijournalistik.

Jag är redan prenumerant: Logga in med din epost-adress och lösenord.

Jag är inte prenumerant: Beställ läsrätt här och påbörja en 14 dagars gratis prövotid.

Skapa konto

1 thought on “Hela listan – Fjorton konkreta nordiska lösningar kunde minska Nordens utsläpp med lika mycket som halva Finlands utsläpp

  1. Vasaregionen är föregångare inom flera områden. Hela biogasproduktionen som är Finlands första biogasanläggning för bioavfall från 1989 som sedan utvecklats enormt. Vasas fjärrvärme från sopförbränning av sådant som inte kan återvinnas, nya avgasreningen och ett nytt värmelager i Vasklot tillsammans med Vasa Elektriska o Westenergy. Detta är långt på väg. Sedan har vi fullt ös på byggandet av vindkraft i Österbotten. Kanske är vi föregångare här också räknat per innevånare? Och vi har hela energiklustret med 160 företag och 12000 anställda som omsätter 5 miljarder euro inom smarta lösningar på energibesparing i olika former.

    Vi har alla chanser i världen att bli den mest hållbara regionen i världen!
    Vi i projektet CERM – circular economy roadmap and actionplan gör allt vi kan bidra med.

Lämna ett svar