”Flytta hit!” visar vägen till ett liv i Jakobstadsregionen – Jobb, bostäder och livskvalitet bjuds ut

Åsa Björkman.
Åsa Björkman.

En härlig stämning utlovas på Jakobstads torg på onsdag eftermiddag. Bra, lediga jobb kommer också att bjudas ut.

I Jakobstadsregionen finns som bäst många lediga jobb. Förutom jobben finns där också bostäder, utbildningar och allt det andra som krävs för att bygga sig ett bra liv.

– Jag tror det är många som kan bli positivt överraskade över det stora utbudet som finns här, säger Åsa Björkman, vd för Ebba Fastigheter, som står bakom eventet ”Flytta hit!”.

– Välkomna hit på onsdag och se vad Jakobstadsregionen har att erbjuda, säger Björkman.

Bara att vandra in

På onsdag den 20.7 klockan 12-17 ordnas eventet ”Flytta hit!” på torget i Jakobstad. Det är gratis att delta och bara att vandra in i minglet.

– Härlig stämning utlovas och en bra chans att knyta kontakter, säger Åsa Björkman.

En bra chans att knyta kontakter.

Stora och små företag

Arbetskraftsbrist är ett verkligt fenomen i flera branscher i Jakobstadsregionen. På plats på torget finns representanter från både större och mindre företag som rekryterar.

– Det blir en unik chans att få direktkontakt med de som bestämmer om rekryteringar, i många fall HR-chefer och vd:n, säger Jakob Wikström, vd för Wikström Media.

Wikström Media hjälper till med arrangemangen men är också med själva för att locka till sig arbetskraft. Mediabyrån växer och har flera öppna jobbpositioner att fylla.

Boende inget hinder

På plats på torget på onsdag finns representanter från mäklare och hyresvärdar, så den som är ute efter boende kommer sannolikt inte att bli besviken.

Arrangören Ebba Fastigheter, ett fastighetsaktiebolag ägt av staden Jakobstad, bidrar med ett eget utbud.

– Vi har flera byggprojekt på gång med bostäder på kommande, säger Åsa Björkman.

Mera än jobb och boende

Eventet ordnas under Jakobs dagar, så det kommer sannolikt att vara mycket folk i farten. Jippot på torget vill fånga karnevalstämningen och det kommer därför att finnas tilltugg, intressanta montrar och pågående programpunkter på scen.

På scenen kommer alla från vanliga Jeppisbor till beslutsfattare och kändisar att ge sin syn på olika aktuella frågor. Livemusik utlovas också.

För den som tycker upplägget på torget låter bekant kan nämnas. att Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia tidigare ordnat ett lite motsvarande event med namnet ”Kom hit”. Arrangören bakom eventet ”Flytta hit!” tog över stafettpinnen, men som namnet i båda fallen antyder så förblir målet detsamma. Concordia är med även på ett hörn under onsdagens event.

 

LÄS OCKSÅ:

”Kom hit, här finns jobb!” – Jakobstadsregionen sänder ut starka budskap

Jakobstadsregionen och Kristinestad attraherar kunnig arbetskraft med UusioUra som språngbräda

Lämna ett svar