Boostia Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan pk-yrityksiin – Kansainväliseen rekrytointiin tarjolla maksutonta valmennusta

Kansainvälinen rekrytointi

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yritykset saavat vetoapua kansainvälisiin rekrytointeihin uudesta maksuttomasta valmennuspalvelusta. Valmennuksen kick-offia vietetään ensi viikolla 29. lokakuuta.

– Maksuton valmennus on suunnattu pk-yrityksille, jotka näkevät kansainvälisten osaajien rekrytoinnin yhtenä mahdollisuutena työvoiman löytämiseen. Monilla yrityksillä on vaikea löytää osaavia työntekijöitä, ja valmennuksen avulla voimme heitä tukea, kertoo kehittämispäällikkö Mikael Hallbäck Vaasan yliopiston Executive Educationista.

Mikael Hallbäck
Mikael Hallbäck. KUVA: Vaasan yliopisto

Ratkaisuja osaajapulaan

Valmennuksen toteuttavat Vaasan yliopiston Executive Education yhteistyössä Pohjanmaan TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa. Kansainväliset rekrytoinnit ovat tärkeä osaratkaisu alueella jo vallitsevaan työvoima- ja osaajapulaan.

Kansainväliset rekrytoinnit voivat koskea niin maahanmuuttajataustaisten työnhakijoiden palkkausta omalla paikkakunnalla kuin uusien osaajien rekrytointeja suoraan ulkomailta.

Hallbäckin mukaan kansainväliset rekrytoinnit kiinnostavat yrityksiä, mutta monet eivät tiedä mistä aloittaa.

– Valmennuksessa yritykset saavat tukea ja tietoa muun muassa kansainvälisten osaajien houkuttelusta, kansainvälisen työyhteisön kulttuurin kehittämisestä sekä rekrytointiin saatavilla olevista tukitoimista, kertoo Hallbäck.

Jokaiselle yritykselle on tarjolla henkilökohtaista sparrausta.

Kokemukset jakoon

Valmennus koostuu neljästä osiosta, joita voidaan Hallbäckin mukaan räätälöidä yritysten tarpeiden mukaisesti. Valmennusta voi saada sekä suomeksi että ruotsiksi.

– Jokaiselle osallistuvalle yritykselle on tarjolla henkilökohtaista sparrausta. Valmennuksessa järjestetään osallistuville yrityksille myös yhteisiä koulutuksia, kuvailee Hallbäck.

Kansainvälisistä rekrytoinneista kiinnostuneille lokakuun 29. päivän kick-off tarjoaa tilaisuuden lähteä mukaan valmennukseen.

– Kick-off -tilaisuuteen voi ja kannattaa osallistua, jos yrityksessä on tunnistettu osaajatarve, mutta asiaa ei ole vielä ehditty ajatella pidemmälle, sanoo Hallbäck.

– Kick-off on myös hyvä tilaisuus kuulla kokemuksia kansainvälisen työvoiman palkkauksesta, kun oppejaan jakavat Devatus Oy:n Sanna Lundström ja VAMM Steelin Vesa Tammela, hän lisää.

Maksuttoman tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vaasan yliopiston Executive Education ja Barona. Mukaan voi osallistua sekä etänä että paikan päällä Vaasan yliopistolla auditorio Wolffissa.

LUE MYÖS:

Emine Ehrström: ”Työvoiman maahanmuuton työmarkkinat”

Lämna ett svar