Alten avaa toimiston Vaasaan – Palkkaa lisää väkeä ja aikoo hankkia uusia asiakkaita

Matti Jääskeläinen

Suunnittelu- ja konsulttitoimisto Alten avaa toimipisteen Vaasaan. Yhtiö näkee mahdollisuuksia kasvaa uusien asiakkuuksien avulla.

Alten laajentaa toimintaansa ja avaa toimiston Vaasaan.

– Vaasa on ollut suunnitelmissa useamman vuoden ajan. Vaasassa on tosi pitkät perinteet teknologiateollisuusyrityksillä. Kysyntää meidän suunnittelupalveluille on olemassa, Altenin divisioonajohtaja Matti Jääskeläinen kertoo.

Jääskeläinen vastaa Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolisen alueen insinööripalveluista. Hän kertoo, että Ranskassa päämajaansa pitävä yhtiö on laajentanut Suomessa nopeasti.

Vuonna 2014 Alten Group rantautui Suomeen ostamalla Raahesta insinööritoimiston. Suomen yhtiö Alten Finland aloitti toimintansa tammikuussa 2017. Nykyisin yhtiöllä on Suomessa toimipisteet Raahen ja Vaasan lisäksi Helsingissä, Hyvinkäällä, Turussa, Lahdessa, Kotkassa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Jyväskylässä, Kokkolassa, Oulussa ja Kajaanissa.

Jääskeläinen kertoo, että Suomessa Altenilla on hyvin vahva pohja teollisuuteen liittyvissä suunnittelu- ja konsulttipalveluilla.

– Se on varmasti ensimmäinen lähestymiskulma, millä lähdemme Vaasassa uusia asiakkaita lähestymään.

Monesti suunnittelutyössä asiakkaan lähellä oleminen on merkittävä etu

Painopiste uusasiakkaissa

Jääskeläinen kertoo, että Altenilla on jo asiakkaita Vaasan seudulla. Uuden toimiston avaamisen pääasiallinen syy kuitenkin on siinä, että se parantaa mahdollisuuksia saada uusia asiakkaita seudulta.

– Monesti suunnittelutyössä asiakkaan lähellä oleminen on merkittävä etu.

Lähellä oleminen mahdollistaa sen, että suunnittelua voidaan tehdä tiiviimmässä yhteistyössä asiakkaan kanssa ja käydä paremmin testaamassa suunniteltuja ratkaisuita.

Palkkaa useita osaajia

Vielä Vaasan toimistoa ei ole kalustettu, mutta rekrytoinnit toimistoon ovat jo käynnissä. Yhtiö etsii mekaniikka-, sähkö ja laitossuunnitelijoita.

– Lähtökohtaisesti etsimme kokeneita suunnittelijoita, mutta huomioimme myös vastavalmistuneet.

Jääskeläinen kertoo, että vaikka toimiston myötä uusien asiakkaiden hankinta käynnistetään voimallisemmin, riittää uusille osaajille heti töitä.

– Meidän mallina on se, että jos suunnittelijalla ei ole heti siinä lähellä projekteja, niin voimme ottaa heidät mukaan johonkin olemassaolevaan tiimiin mukaan.

Eikä yhteistyö jää pelkästään Suomeen. Jääskeläinen kertoo, että erityisesti Pohjoismaiden välillä tehdään yhteistyötä eri projekteissa koko ajan.

Monipuolisia palveluita

Alten tekee Suomessa niin mekaanista kuin sähköistä suunnittelua pienistä osista aina teollisuuden laitossuunnittelukokonaisuuksiin.

– Skaala on aika mittava. Voimme suunnitella esimerkiksi hissin nostomekanismin yhden osan tai voimalaitoksen yhden kokonaisuuden.

Jääskeläinen kertoo, että perinteisten suunnittelupalveluiden rinnalle on viime vuosina noussut voimakkaassa kasvussa oleva IT-toimiala, jonka saralla Alten tarjoaa muun muassa ohjelmistokehitys- ja laadunvarmistuspalveluita.

– Käymme myös niistä asioista keskusteluita Vaasan seudun yritysten kanssa ja kysymme, missä asiakkailla on osaamisvajetta.

Alten kasvaa voimakkaasti

Alten on kasvava yhtiö, joka laajentaa jatkuvasti toimintaansa globaalisti. Alten työllistää Suomessa lähes 600 ja maailmanlaajuisesti yli 42 000 henkilöä.

Jääskeläinen arvioi tämän olevan kilpailuetu.

– Olemme varmasti sellainen yritys, jolla on isot hartiat ratkaisuiden tarjoamiseen.

 

LUE MYÖS:

Emine Ehrström: ”Työvoiman maahanmuuton työmarkkinat”

Lämna ett svar