Fyren på Kalles Inn byggs om för att passa familjeboende – Glashusen förblir paradis för par

Avkoppling, upplevelser och minnen för livet erbjuds på Kalles Inn. Coronakrisen har pressat priserna rejält.

Wow. Vilken utsikt. Så är känslan när man kommer in i ett av glashusen vid Kalles Inn på Klobbskat.

Ett stenkast härlig natur finns framför huset och sedan möts blicken av hav, hav och hav. Den råa naturen skapar en spännande kontrast till det modernt utrustade glashuset.

Här ska vi bo i natt och uppleva något som gäster i vanliga fall kommer långväga ifrån för att ta del av.

Klobbskat ligger bara en timmes bilväg från Vasa, ut på Replotlandet. I princip är det så långt ut man kan komma i skärgården utan att åka båt.

Vår familj är van vid skärgården längre in mot kusten. Här ute är naturen annorlunda, mycket öppnare vilket också gör att myggorna saknas. Vattnet är kallare och klarare.

Paradis för par

Glashusen, åtta stycken totalt, är egentligen designade för par och singlar. Med en 180-graders vy, ställbara sängar som är bland de bekvämaste vi provat samt dusch och wc är upplägget perfekt för en avkopplande upplevelse.

Lydia Stolpe, Paula Huusko och Alma Stolpe inspekterar glashuset och gillar vad de ser.

Men vi är här med familjen, där också två flickor, 6 och 9 år gamla, ingår. Vi funderar på att ta två glashus men bestämmer oss för ett. Det är mysigare så.

Vi provar samtidigt på ett nytt koncept med grillpaket. Det går ut på att man tillreder maten själv.

Vi väljer vilken typ av kött och grönsaker vi vill ha och så ställer personalen i ordning allt. Paketen och kryddningen är framtagna av grillmästare och kockar med lång erfarenhet.

Det enda man egentligen själv behöver göra är att grilla. Det är en bra aktivitet och ger en social samvaro

Egentligen är det perfekt, för då får man ta åt sig äran för maten, trots att man inte gjort annat än flippat lite kött.

Ett liknande upplägg gäller även frukosten, där maten serveras på ett färdigt hopplockat fat.

Mycket gott, kan tilläggas, i båda fallen.

Naturupplevelsen det bästa

En bastuupplevelse på Kalles Inn är något att rekommendera. På området finns flera olika bastun som kan tändas, beroende på sällskapens storlek och önskemål.

Med det sagt är det ändå ingen tvekan om saken – det bästa med Kalles Inn är naturen. Det öppna landskapet och det öppna havet skapar rum för tankar och avkoppling.

Lydia och Alma Stolpe kopplar av i en fantastisk miljö.

Glashusen är byggda för att förstärka den upplevelsen, den känslan. Det lyckas mycket bra.

En blå himmel ger ett inre lugn, mat för själen. En effektiv luftkonditionering gör att glashuset har perfekt temperatur trots varmt väder ute.

Egentligen borde man uppleva det här under olika årstider, för att ta del av naturens förändring. En svart stjärnhimmel, blixtar, regn och rusk kunde också vara mysigt.

Den här gången går solen inte ner förrän ögonlocken faller ihop. Det här kommer vi att minnas.

Lite trångt är det visserligen med hela familjen i samma glashus – men snart finns det ett nytt alternativ att prova på.

Dags för Fyren

Som bäst satsar Kalles Inn på att bygga om en av byggnaderna på området till ett boende för fyra personer.

Freddi Skott, Kalles Inns styrelseordförande, utanför fyren.

Det är byggnaden som heter Fyren som får en ny funktion. I byggnaden, som förr var utrustad med ett massivt förhandlingsbord, har många stora affärer gjorts genom åren.

Nu finns där i stället sängar och de sista inredningsdetaljerna sätts som bäst på plats. Fyren har flera våningar vilket gör att halva familjen kan sova på våning två, andra delen på våning tre, högst upp.

Utsikten är fantastisk. Upplevelsen blir inte sämre av att de som bosätter sig i fyren får en egen terrass och en egen bastu till sitt förfogande. Lyxigt värre.

Coronakrisen slog botten ur priserna

Kalles Inn var bland de första österbottniska företagen som drabbades av coronakrisen. Bokningsläget såg bra ut ända till sista veckan i februari, då det började hagla in avbokningar.

Så här ser det ut högst upp i fyren. En del inredningsdetaljer fattas ännu när bilden togs.

Hela våren skulle ha varit bra med grupper från Syd- och Mellaneuropa, som helt uteblev på grund av deras egna arbetsgivares reserestriktioner.

Freddi Skott, som leder Kalles Inn, fick då tänka om helt. Nu är det inhemska turister som gäller och prisnivån har ställts om för att passa dem bättre – i klarspråk har priserna sänkts rejält.

Just nu finns det möjlighet att boka ett glashus för en natt, inklusive frukost, för 300 euro. För att få specialpriset (som gäller fram till den 28:e augusti) gäller det att boka via webbplatsen och använda rabattkoden (Promo Code) ”Summer2020”.

Möjligheten att bo i fyren öppnas upp från och med i dag. En natt där, inklusive frukost, kostar 500 euro. Det kommer snart också att gå att boka via webbplatsen men de närmaste dagarna gäller telefonbokning (+35810 231 1300).

Kalles Inn ligger på ett privat, exklusivt område. Restaurangen är inte öppen för allmänheten, bara hotellgäster har tillträde dit. Företaget är därtill väldigt strikt med att oanmälda inte strövar fritt på området för gästernas skull.

Alma och Lydia Stolpe är klara för natten efter en bastuupplevelse på Kalles Inn.

Lämna ett svar