2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Koronavirus aiheuttaa toimenpiteitä Vaasassa, 600 000 euron rahoitus akkuteknologian kehittämiseen

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & koulutus

Teknologiakeskus Merinova, Vamia ja Vaasan yliopisto ovat saaneet yhteensä yli 600 000 euron rahoituksen osallistuakseen yhteiseurooppalaiseen projektiin, jossa kehitetään akkuteknologian osaamista. ALBATTS-hanke tuo yhteen 20 yritys- ja koulutusorganisaatiota 12 Euroopan maasta jossa Vaasa on ainoana kaupunkina mukana Suomesta.

Nuoret yrittäjät hyötyvät yhteistyöstä. Niklas Mehtonen on Rannikko-Pohjanmaan nuorten yrittäjien uusi puheenjohtaja. Hän kannustaa kaikkia alueen nuoria yrittäjiä mukaan toimintaan verkostoitumaan.

Koronavirus voi aiheuttaa ongelmia kevään ylioppilaskirjoituksissa, kertoo Ilta-Sanomat. Jos terveydenhuoltoviranomaiset määräävät kokelaan eristykseen tai karanteeniin, niin valmistuminen voi siirtyä puolella vuodella eteenpäin.

Vaasan alueen lukioissa on otettu ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä käyttöön. Esimerkiski Vasa Övningsskolanissa ovenkahvat ja kaiteet pyyhitään tavallista huolellisemmin, Vasabladet raportoi.

 

Ympäristö & hyvinvointi

Vuoden 2016 syksyllä 10 000 pohjalaista kokoontui Vaasan torille osoittamaan mieltä Vaasan laajan päivystyksen puolesta. Eilen neljän vuoden taistelun päättymistä juhlittiin kakkukahveilla keskussairaalan tiloissa. Yle Pohjanmaa uutisoi paikan päältä.

Lääkäripula käy kalliiksi Vaasan keskussairaalalle, kuten myös ostopalvelut muilta keskussairaaloilta raportoi Vasabladet. Samalla kun palkkabudjetti alittui 0,8 miljoonalla, ylittyi ostolääkärien osuus 3,8 miljoonalla eurolla.

 

Politiikka & yhteiskunta

Vöyrin kunta aloittaa yt-neuvottelut. Päätös oli yksimielinen ja niiden tavoitteena on säästää puoli miljoonaa euroa. Vasabladetin artikkelin mukaan on vielä liian aikaista sanoa johtaako neuvottelut irtisanomisiin.

Seitsemän mahdollista koronavirustartuntaa Pohjanmaalla. Helsinkiin lähetettyjen näytteiden tulokset valmistuvat tänään.  Muutaman viikon päästä mahdollista myös analysoida näytteitä Vaasassa, uutisoi Yle Österbotten.

Sään salliessa perjantaina Hawk-suihkuharjoituskoneet kunnioittavat seppeleenlaskua Vaasan kotka-patsaalla, muistuttaa Ilkka-Pohjalainen. Seppeleenlasku tapahtuu puoleltapäivin. Ylilennolla on säävaraus.

 

 

 

LUE LISÄÄ:

2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: KPOn huipputulos, Vaskiluodon metsä ja historialliset jäteautokaupat

Lämna ett svar