Lounean valokuitu päihitti kilpailijat Ooklan mittauksissa – ”Olemme ylpeitä”

Riku Päärni, Lounea
Riku Päärni

Valokuituoperaattori Lounean valokuitu oli Ooklan keräämien nopeusmittausten perusteella Suomen nopein laajakaistayhteys. Lounea pääsi mukaan vertailuun ensimmäistä kertaa.

Valokuituoperaattori Lounea tarjoaa asiakkailleen Suomen nopeinta kiinteää laajakaistayhteyttä. Näin analysoi Ookla, joka kerää tietoa käyttäjien itse tekemistä Speedtest-nopeusmittauksista.

– Olemme ylpeitä siitä, että Lounean ponnistelut kotimaisen kentän edelläkävijyyden ja nopeimman kotinetin tarjoamiseksi ovat tuottaneet tulosta, kertoi Lounean teknologiajohtaja Riku Päärni.

Lounea kertoi tiedotteessa, että yhtiö uskoo vakaasti nopeusmittauksien tulosten paranevan entisestään tulevina vuosina.

Ensimmäinen kerta mukana

Lounea pääsi mukaan Ooklan vertailuun ensimmäistä kertaa. Tämä johtuu siitä, että Ookla kelpuuttaa mukaan vain sellaiset tietoliikenneyhteyksien tarjoajat, joilla on yli kolme prosenttia kaikista käyttäjien tekemistä nopeustesteistä.

Ooklan vertailu perustuu ensimmäisen vuosipuoliskon aikana tehtyihin nopeustesteihin. Kaikkiaan sinä aikana tehtiin vajaa 1,9 miljoonaa nopeustestiä. Lounean verkon käyttäjät tekivät näistä testeistä lähes 74 000.

Ookla palkitsi Lounean Speedtest Awards -palkinnolla.

– Tämä tunnustus on osoitus heidän poikkeuksellisesta suoriutumisestaan vuoden 2023 ensimmäisellä puolikkaalla perustuen Ooklan tarkkaan analyysiin kuluttajien tekemistä testeistä Speedtest-työkalulla, kertoi Ooklan toimitusjohtaja Doug Suttles.

Uutta teknologiaa

Lounea julkaisi toukokuussa 40 gigabitin nettiyhteyden, jota se alkaa tarjota asiakkaille tämän vuoden aikana. Kyseessä on tiettävästi maailman nopein kodin laajakaistayhteys.

Lounea toi myös ensimmäisenä Pohjoismaissa markkinoille uuden sukupolven WiFi 7 -reitittimen, joka niin ikään mahdollistaa kotiverkkoihin täysin uuden tasoisia nopeuksia, mihin aiemmin on totuttu.

Jatkuvasti lisää nopeutta

Lounea haluaa tarjota asiakkailleen jatkuvasti nopeampia yhteyksiä.

– Vaatimukset verkon nopeudelle kasvavat jatkuvasti ja me Lounealla lähdemme siitä, että asiakkaalla on aina käytössään juuri niin nopea yhteys, kuin hän itse tarvitsee – myös vuosien päästä, Riku Päärni kertoi.

Lounea aikoo möys jatkaa investointeja valokuituverkon kehittämisen ja uusimpien teknologioiden hyödyntämiseen.

– Valokuituteknologia mahdollistaa ultranopeuksia, eikä sitä missään nimessä vielä hyödynnetä kaikessa potentiaalissaan.

 

LUE MYÖS:

Lounealta miljoonainvestointi Vaasan seudulle – Valokuituverkosto laajenee Vaasaan ja Mustasaareen

Lämna ett svar