2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasan keskussairaala varautuu koronapotilaiden määrän kasvuun, Kiinasta yhteistyön avulla miljoona kasvosuojainta Vaasaan pääsiäiseksi

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Automaatioyritys Arnon Oy vahvistaa asemiaan Ruotsissa yrityskaupan avulla. Ostamalla B.O.Park perheyrityksen Arnon Oy uskoo saavansa entistä vahvemman jalansijan Ruotsin markkinoilla.

Vaasalainen lounasyrittäjä kertoo Svenska Ylelle että on ollut positiivisesti yllättynyt miten ihmisetovat ryhtyneet tilaamaan ruokaa kotiin. Samalla hän toteaa että taloudellinen romahdus on tosiasia ilman valtion taloudellista apua.

Toistaiseksi sairaalahenkilökunta on jaksanut hyvin työtehtävissään. Vaasassa jaksamista on ylläpidetty videotervehdyksien ja jatkuvan tilannetiedottamisen avulla, Yle Pohjanmaa uutisoi.

Liikenne & ympäristö

Hallitus tiedotti maanantaina että kaikki henkilö- ja matkustajaliikenne tullaan pysäyttämään. Wasaline odottaa virallista tietoa, jonka jälkeen ainoastaan rahtitavaraliikenne kulkisi Vaasan ja Uumajan välillä, Ilkka-Pohjalainen uutisoi.

Jokakeväinen punkkibussi ei kierrä tänä keväänä antamassa rokotteita, Vasabladet tiedottaa. Yrittäjä Reijo Niemelälle tämä on tietenkin katastrofaalista, ja hän pelkää että lämpimän talven johdosta punkkeja on tänä kesänä runsaasti.

Pirunränni ja Anderssonin reikä Vaasan saaristossa saavat nopeusrajoitukset. Pohjanmaan ely-keskus on asettanut rajoitukset kaksi solmua Pirunränniin ja neljä solmua Anderssonin ränniin, Yle Pohjanmaa tiedottaa.

Ihmiset & kulttuuri

Yritysten yhteistyön ansiosta Vaasan keskussairaalalle on tulossa miljoonan kasvosuojuksen toimitus Kiinasta toivon mukaan vielä ennen pääsiäistä. KWH-konserniin kuuluvan Mirkan aluejohtaja Hong Kongissa onnistui solmimaan sopimuksen suojuksista, Vasabladet uutisoi.

Vaasan keskussairaala varautuu koronapotilaiden määrän kasvuun, Yle Pohjanmaa raportoi. Sairaalan tiloissa on tehty osastojen siirtoja, ja S-rakennukseen valmistaudutaan avaamaan pandemiaosasto.

Nuorten kesätyöpaikat ovat vaarassa peruuntua yritysten yt-neuvottelujen takia. Kun yritykset säästävät, ei myöskään nuorille välttämättä löydy töitä ja silloin nuoret ovat pakotettuja löytämään muita vaihtoehtoja, Yle x3m kertoo.


							

Lämna ett svar